Löydä läheltä

Löydä läheltä, suosi paikallista

Löydä läheltä -kampanjan tavoitteena on saada meidät kaikki miettimään hankintojamme ja sitä, mitä kaikkea voimme löytää läheltä. Samalla kun säilytät paikalliset palvelut elinvoimaisina, säästät energiaa ja omaa aikaa. Paikallisesti käyttämäsi raha jää kiertämään kotiseudulle luoden omalta osaltaan elinvoimaa. Oma kotipaikka Nurmes säilyy virkeänä ja vetää puoleensa paluumuuttajia, matkailijoita ja lähikuntien väkeä. Näin elinvoima kertaantuu. Sanotaan, että ei se painonpudotuksessakaan ole merkityksellistä, mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä. Tätä voit soveltaa myös omiin hankintoihisi. Silloin tällöin ”ruoho on vihreämpää kauempana” ja shoppailtua tulee reissuissa ja globaaliin verkkokauppaankin tulee eksyttyä. Mutta kun hankinnoissasi entistä useammin ajattelet, löytyiskö läheltä, voi sillä olla oikeasti positiivinen muutos kotopuolen hyväksi. Muista, että jokainen euro on kotiinpäin.

Matkaillessa kannattaa myös käyttää paikallisia palveluja ja ostaa paikkakuntien omia erikoistuotteita, aitoja makuja ja kunkin paikan omaa tarinaa kertovia tuotteita. Niistä jää mukavia muistoja matkailijan reppuun!

Löydä läheltä!  Poikkea kivijalkamyymälään ja kokeile paikallisia verkkokauppoja!

360-palvelukartta

Nurmeksen alueesta

Tutustu Nurmeksen alueen maisemiin ja palveluihin yläilmoista. Miltä näyttävät upea Vanha Kauppala Pielisen ja Nurmesjärven välissä, Itäkaupunki Bomba-Hyvärilän alueineen, vilkas Porokylän liikekeskus, jonka jatkona Pitkämäen liikekeskus sekä Valtimon pitäjä.

Nurmeksen virtuaalinen palvelukartta PIKES

Tehtaanmyymälöiden, erikoisliikkeiden ja verkkokauppojen Nurmes

Tiesitkö, mitä kaikkea saa Nurmeksesta? Oman kaupungin tehtaanmyymälöistä vaikkapa tuoretta leipää, rapeita piirakoita ja maukkaita leivonnaisia, herkullisia kalatuotteita, lämpöisiä sukkia sekä Sastan palkittuja ulkoiluvaatteita. Erikoisliikkeistä sisustustarvikkeita, tekstiilejä, kelloja, koruja, silmälaseja, kukkia, asusteita, lemmikkieläintarvikkeita, kauneudenhoitoa, matkailupalveluja, autotarvikkeita ja paljon muuta niin arkeen, harrastuksiin kuin juhlahetkiin. Nurmes on myös n. 20 verkkokaupan kotipesä. 

kuvituskuva

Käy syvemmälle luontoosi Bombassa

Näe & koe – voimaannu luonnosta
Sille on syynsä, miksi kannattaa tulla Bombaan. Ehkä kaipaat hiljaisuutta ja rauhaa, kiireettömiä kohtaamisia ja aitoa vieraanvaraisuutta. Ehkä haluat kokea jotain unohtumatonta ja samalla oppia jotain itsestäsi.

Majoitus – osa elämystä
Idyllinen lomamökki Pielisen rannalla, majatalo, oma huvila kaikilla mukavuuksilla tai majoitus ainutlaatuisessa kylpylähotellissa Bomban karjalaiskylässä – Bombassa majoitus on osa elämystä, josta voit tehdä juuri sellaisen kuin haluat.

Yrittäjä, ole hyvä ja lataa Löydä läheltä -logo käyttöösi jaetusta PIKES-Google drive-kansiosta.

Yritysten muutoskyvykkyyden parantaminen –hanke, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy yhteistyössä:

PIKES, Nurmeksen ja Valtimon yrittäjät, Nurmeksen kaupunki, Ylä-Karjala-lehti, Ely ja Euroopan unioni -logot

Yrittäjä, lähde mukaan Löydä läheltä -kampanjaan, ota yhteyttä Hannuun

Hannu Räsänen

Yritys­asiantuntija

puh. 050 3455 384

Whatsapp