Matkailu­yrittäjäksi Nurmekseen!

Bomban seudun matkailuyritysten liiketoiminta kietoutuu usein alueen upeaan luontoon. Karjalainen kulttuuriperintö on myös tärkeä osa alueen matkailupalveluja. Haemme nyt uusia matkailutoimijoita Bomban matkailualueelle: tule mukaan matkailun kasvuun henkeäsalpaavan kauniin luonnon ja karjalaisen vieraanvaraisuuden keskiöön Bombaan! 

Nurmeksen alueen matkailumarkkinoinnissa alueesta käytetään nimeä Bomba, sillä alue tunnetaan parhaiten kotimaassa Bombana ja puhumattakaan siitä, että se sanana tiivistää alueen hengen hyvin. Alueen matkailun veturina toimii Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Break Sokos Hotel Bomba, joka omistaa kylpylähotellin ja Bomban talon. PKO investoi vuonna 2017 kylpylän ja hotellin remontointiin 5,7 miljoonaa euroa ja nyt yrityksen tavoitteena on investoida hotellilaajennukseensa 22 miljoonaa, jolloin yksistään Break Sokos Hotel Bomballa olisi 152 huonetta vuonna 2024.

kuvituskuva

Bomba
yrittäjälle

Bomban matkailualueen vahvuudet ovat kolmen kansallispuiston keskellä oleva sijainti, uniikki luonto vaaramaisemineen karun kauniin Pielisen rannalla ja karjalainen kulttuuri. Paikallisena DMO:na, eli alueen matkailumarkkinoijana, matkailun kehittäjänä ja yhteistyön koordinoijana, me PIKESissä autamme yritystäsi löytämään sopivimmat yhteistyökumppanit, parhaimmat pelipaikat yrityksellesi ja saamaan alkusysäyksen yrityksesi tunnettuuteen alueella.

320000

visitbomba.fi-istuntoa 3/2020-6/2023

10,7 m€

Matkailutulo 1.6.-31.12.2022

63 170

rekisteröityä
yöpymis
vuorokautta
vuonna 2022

1100

Ympärivuotista
vuodepaikkaa

4

alueen yrityksellä Sustainable Travel Finland -merkki

Hyväksy "Tilastot" evästeet nähdäksesi tämä sisältö.

Miksi tulisit matkailuyrittäjäksi Nurmekseen?

Kartta Bomban sijainti Suomen kartalla sekä rautatie ja tieyhteydet sekä lentokentät. PIKES Oy

1. Loistava sijainti Pielisen rannalla lähellä tunnettuja matkailukeskuksia

Alue tarjoaa matkailuyrittäjäksi Nurmekseen sijoittuvalle hyvän sijainnin Kolin, Vuokatin, Tahkon ja Ruunaan läheisyydestä. Tunnin ajomatkan päässä on kolme kansallispuistoa; Kolin, Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistot.

2. Bomban kasvava matkailualue siivittää sijoittuvaa matkailutoimijaa

Kasvava Bomba tarjoaa hyvän mahdollisuuden uudelle toimijalle. Alueen yrittäjät ovat sitoutuneet matkailun tuplaamiseen viidessä vuodessa. Alueen tunnettuus on kasvanut kotimaan matkailijoiden keskuudessa hyvin viime vuosien aikana, mikä näkyi kotimaisten matkailijoiden määrän kasvussa. Yöpymisvuorokausien lukumäärä palautui vuoden 2018 tasolle vuonna 2021 kotimaisten yöpymisvuorokausien kasvulla.

Pohjaa kansainvälisyydelle rakennetaan parhaillaan, joten nyt on hyvä hetki tulla mukaan ennen kuin kansainvälinen matkailu palautuu tavanomaiselle tasolle. Olemme alueena sitoutuneet koko Pohjois-Karjalan maakunnan yhteisen matkailustrategiaan, jonka mukaisesti tavoittelemme tulevaisuudessa kansainvälisen matkailun kasvua.

3. Alueelle sopii vielä mukaan erilaisia toimijoita, tule mukaan kehittämään matkailualuetta

Yritykselläsi on mahdollisuus rakentaa omanlainen konsepti ja olla mukana luomassa matkailualueen kasvupolkua. Tervetuloa matkailuyrittäjäksi Nurmekseen, alueelle sopii hyvin uusia DMC-toimijoita, majoitusvaihtoehtoja, ohjelmapalveluita ja käyntikohteita.

Vinkki myytävästä yrityksestä: Haikolan taloon haetaan uutta toimijaa.

4. Mahdollisuus liittyä mukaan matkailupalvelujen verkkokauppoihin

Alueella toimii DMC -toimija Äksyt Ämmät Oy, jotka myyvät ja markkinoivat aluetta sekä kotimaisille asiakkaille että Euroopan markkinoille. Yritykselläsi on valmis paikallinen markkinointi- ja myyntikanava, joihin on helppo ja kätevä lähteä mukaan.

5. Saat laajan yhteistyökumppaniverkoston yrityksesi tueksi

PIKES, Nurmeksen kaupunki ja VisitKarelia Oy tukevat yhteistyössä matkailun kasvua.

PIKES koordinoi matkailun kehittämistä, yhteistyötä, matkailumarkkinointia ja matkailuneuvontaa alueella sekä ylläpitää visitbomba.fi-sivustoa ja Lakeland Bomba-sometilejä.

Hyvä mahdollisuus löytää opinnäytetyöntekijöitä, harjoittelijoita ja työntekijöitä oppilaitosyhteistyön avulla Riverian ammattioppilaitoksesta, Karelia ammattikorkeakoulusta ja Itä-Suomen yliopistosta, joissa kaikissa on matkailun koulutusta. Lisäksi 1,5 tunnin ajomatkan päässä on Savonia ammattikorkeakoulu ja Kajaanin ammattikorkeakoulu, joissa järjestetään restonomiopintoja.

Matkailutoimijoiden sitoutuminen yhteistyön kehittämiseen luo pohjan yhteistyökumppanien löytämiseen. Matkailuyritykset tekevät yhteistyötä, ja se näkyy muun muassa yhteismarkkinointina Bomba-brändin alla sekä siinä, että yhteistyön edistäminen on yrittäjien yksi tärkeimmistä kehittämistoiveista. 

6. Monipuoliset luontomatkailumahdollisuudet

Vaaramaisemat ja erämainen luonto sekä upea Pielinen saarineen tekevät alueen luonnosta kiehtovan ja luovat mahdollisuuksia monipuolisille ohjelmapalveluille. Alueen retkeilykohteita ovat mm. Jurttivaara, Peurajärven retkeily- ja kalastusalue sekä Mujejärven retkeilyalue. Lisäksi näköalatorni Toivontorni on ollut suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Pielinen, Suomen neljänneksi suurin järvi kauniine saaristoineen keskellä karjalaisia vaaramaisemia tarjoaa monenlaisia ohjelmapalvelumahdollisuuksia.

7. Kehittyvä ja laaja retkeilyreitistö tuo alueelle luontoliikkujia

Bomban alueella on laaja hiihtolatuverkosto sekä moottorikelkka-, melonta- ja pyöräilyreitistöjä. Osa reiteistä on monikäyttöreittejä mm. fatbike-pyöräilyyn ja koiravaljakkoretkiin. Reitistöt palvelevat alueen matkailutoimijoita ja helpottavat ohjelmapalvelujen tuotteistamista. Nurmes on lumivarmaa aluetta ja yleensä maa on lumen peitossa joulukuusta huhtikuuhun. Nurmeksen kaupunki on sitoutunut kehittämään ja ylläpitämään alueen retkeilyreitistöverkostoa. Kaupunki investoi myös matkailun infrastruktuuriin vuosittain.

8. Hyödynnä alueen kulttuurielämyksiä osana matkailupalveluita

Bomban karjalaiskylä tuli tunnetuksi jo 70-luvulla. Tänään Bomban karjalaiskylä kylpylän naapurissa on uniikki käyntikohde. Sen alueella sijaitsevat Bomban talo näyttelyineen ja puoteineen, tsasouna sekä karjalaiskylän majoitus.

Nurmeksen Vanhan Kauppalan ja Puu-Nurmeksen idyllinen tunnelma näyttäytyy kahden järven välissä upealla harjulla. Puu-Nurmes on suojeltu puutaloalue, jonka rakennuskanta on pääosin 1880-1930-luvulta. Alueella on paljon muistomerkkejä, nähtävyyksiä ja erikoisliikkeitä.

Alueella on aktiivista kulttuuritarjontaa erityisesti musiikin saralla. Nurmeksen kesämusiikkiin tulee muusikoita ympäri maailman esiintymään, ja Drive-in & Rock on vakiinnuttanut paikkansa fiftariväen sydämissä.

Nyt on hyvä hetki sijoittua Bomballe

Bomban alueen tahtotila on selvä: haluamme tulevaisuudessa kasvaa entistä vetovoimaisemmaksi resort-matkakohteeksi, josta pöhistään ympäri maailmaa!

PIKES ja PKO toivottavat kaikki uudet yritykset tervetulleeksi alueelle. Autamme jokaista sijoittumista harkitsevaa toimijaa yksilöllisesti heidän tarpeidensa mukaan. Alueella on runsaasti tonttitarjontaa, asuminen on edullista ja yritystukia on tarjolla hyvin.

Ota yhteyttä ja löydä itsesi Bomballa!

Haemme uusia toimijoita Bomballe, matkailuyrittäjäksi Nurmekseen. Tule mukaan matkailun kasvuun luonnon ja karjalaisen kulttuurin Bombaan!

Minna Heikkinen

Minna Heikkinen

Toimitusjohtaja

puh. 050 599 4326

Whatsapp

kv-matkailun asiantuntija Siru Hirvonen

Siru Hirvonen

Matkailun asiantuntija

050 462 1246

Whatsapp

Break Sokos Hotel Bomba

Kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba on Nurmeksen matkailun veturiyritys. Sen pihapiirissä toimii karjalaisen kulttuurin Bomban talo palveluineen.

Äksyt Ämmät logo

Äksyt Ämmät on alueen DMC toimija. Yritys omistaa Majatalo Pihlajapuun, joka on yksi Majatalosta majataloon-retkien majataloista.

Hyvärilän logo

Hyvärilä nuoriso- ja matkailukeskuksella on majoitusta, vuokravälineitä ja lounasruokailua. Alueella on PielisAreena ja Pielis-Golf.

Pielisen Retki logo

Pielisen Retki tuottaa kalastus- ja eräopas ohjelmapalveluita. Yrityksellä on myös aputoiminimet Haikki Catering ja Harju Kahvila, joilla yritys tuottaa ruokapalveluita.

Kourukoski logo

Kourun erä- ja luontopalvelut järjestää metsästysohjelmapalveluita alueella. Yritys tekee yhteistyötä Kourukoski majoitusyrityksen kanssa.

Bomba-Action logo

Bomba-Action on ohjelmapalveluyritys, joka järjestää muun muassa mönkijä ja vesijettisafareita Pielisellä ja sen ympäristössä.

Käy

syvemmälle

luontoosi

Bomballa