Elintarviketeollisuus

Nurmeksen mahdollisuudet sijoittuvalle elintarvikealan yritykselle

Pielisen Karjalan elintarvikekeskittymä on merkittävä sekä taloudellisesti että työllistäjänä. Meillä on yli 10 elintarvikealan yritystä. Yritysten liikevaihto oli 43,4 M€ vuonna 2022. Alueen leipomot ovat menestyneet hyvin markkinoilla, ja innovatiivisen kehittämisen ansiosta myös valmisruoka, maidon-, lihan- ja kalanjalostus ovat vahvistamassa asemaansa. Aktiivisia kehitystoimia ovat mm. gluteenittomat leivonnaiset ja uudet kalatuotteet sekä useissa yrityksissä tehdyt laiteinvestoinnit, jotka tehostavat ja nykyaikaistavat tuotantoa sekä nostavat kapasiteettia.

Alueen yritysten maukkaita tuotteita on saatavilla valtakunnallisesti, osa lähdössä myös vientimarkkinoille.

Nurmeksessa sitoudutaan yrittäjiin

Jutustelukierroksella alueen yrityksissä yrittäjien kommenteissa korostui sekä kaupungin johdon ja luottamushenkilöiden että yritysten työntekijöiden sitoutuminen yrityksiin.

Nurmeksessa on vahvaa leipomo- ja kalanjalostusosaamista sekä raakapakastepihveihin erikoistunut lihanjalostaja. Tutustu alueemme yrityksiin.

Pielispakari-logo

Pielispakari on kotisi karjalainen leipuri. Meiltä saat maistuvat tarjottavat niin arkeen kuin juhlaankin – vaalimme perinnettä, luomme uutta!

Porokylän Leipomo logo

Leivomme elämyksiä. Me Porokylällä tiedämme, että taidon ohella leipä tehdään, kuten nautitaankin – tunteella. Emme suostu tyytymään tavanomaiseen.

PielisenKala-logo

Kalaruoka muuttui juuri helpoksi valmistaa. Purkitamme Pielisen antimet kätevästi käytettäväksi kalaruoaksi.

Nurmeksen filetuote logo

Nurmeksen Filetuote Oy on perheyhtiö, joka on erikoistunut kehittämään, valmistamaan ja myymään laadukkaita paistovalmiita raakapakastepihvejä pääosin porsaan- ja naudanfileestä sekä broilerin lihasta.

Petenmarjatila-logo

Marjajalosteiden rahti­mehustustyöt kylmäpuristus­menetelmällä yrityksille. Paikalliset marjajalosteet.

Nurmeksen maataloustuotannon vahvuudet maito ja luomu

Nurmes on maakunnan suurin luomukunta. Nurmeksen peltoalasta 4655 hehtaaria on luomua, tämä vastaa 40 % alueen peltoalasta (2020). Nurmes on Pohjois-Karjalan toiseksi suurin maidontuottaja tilakohtaisen maitomäärän ja suurin kuntakohtaisen maitomäärän perusteella.


Riveria – ammatillinen koulutus Nurmeksessa:

Riveria järjestää ravitsemusalan koulutusta. Oppilaitos huomioi yritysten tarpeita ja tarjoaa opiskelijoita harjoitteluun.

  • Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa Nurmeksessa elintarvikkeiden valmistaja / leipuri-kondiittoritutkinto
  • LISÄKSI:
    • Aikuisopistolla valmiudet järjestää myös  leipurin- ja kondiittorin ammattitutkintokoulutusta sekä leipurimestarin erikoisammattitutkintoa, jos kysyntää alueelle tulee.
    • Aikuisopistolla tarjolla myös oppisopimuskoulutusta elintarvikealoille.
    • TE-toimisto tarjoaa yrityskohtaista rekrytointikoulutusta mittatilaustyönä asiakasyrityksen omiin työvoimatarpeisiin. http:// te-palvelut.fi

Kiinnostuitko? Sovitaanko tapaaminen?

Tutustu veloituksettomaan SIJOITTUMISPALVELUUMME.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja Nurmeksen mahdollisuuksista ja palveluistamme!

Minna Heikkinen

Minna Heikkinen

Toimitusjohtaja

puh. 050 599 4326

Whatsapp

Autamme sinua sijoittumaan.

Kysy yritysneuvonta­palvelujamme

Mietitkö yrityksen perustamista ja laajentamista Nurmekseen. Vaatiiko se erilaisia kehittämishankkeita? Askarruttaako työvoiman saanti, kysy rekrytointipalvelujamme. Ota yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin pohditaan yhdessä ratkaisuja. Yritysneuvontapalvelumme ovat maksuttomia.