Elintarviketeollisuus

Nurmeksen mahdollisuudet sijoittuvalle elintarvikealan yritykselle

Pielisen Karjalan elintarvikekeskittymä on merkittävä sekä taloudellisesti että työllistäjänä. Meillä on yli 10 elintarvikealan yritystä. Yritysten liikevaihto oli 50,3 M€ vuonna 2023. Alueen leipomot ovat menestyneet hyvin markkinoilla, ja innovatiivisen kehittämisen ansiosta myös valmisruoka, maidon-, lihan- ja kalanjalostus ovat vahvistamassa asemaansa. Aktiivisia kehitystoimia ovat mm. gluteenittomat leivonnaiset ja uudet kalatuotteet sekä useissa yrityksissä tehdyt laiteinvestoinnit, jotka tehostavat ja nykyaikaistavat tuotantoa sekä nostavat kapasiteettia.

Sijoitu Nurmekseen – haemme elintarviketeollisuuden yrityksiä!

Tarjoamme Itäkaupungista elintarviketeollisuudelle joustavia tonttiratkaisuja, joissa on valmis infra sekä edullista, uusiutuvalla energialla tuotettua kaukolämpöä. Tontit ovat hyvällä sijainnilla jätevedenpuhdistamon ja vesistön äärellä valta- ja kantatieyhteyksineen. Pielisen Karjala tunnetaan laadukkaista luonnonvaroistaan, kuten marjoistaan, riistastaan ja kalastaan.

Liity elintarvikekeskittymäämme, joka on merkittävä sekä taloudellisesti että työllistäjänä.

Autamme sinua mieluusti kaikissa kysymyksissä, jotka askarruttavat – koskivatpa ne sitten tontteja, työvoiman rekrytointia, investointirahoituksen hakemista tai muuta yrityksen sijoittumiseen liittyvää. Ota yhteyttä – tervetuloa Nurmekseen!  

Alueen yritysten maukkaita tuotteita on saatavilla valtakunnallisesti, osa lähdössä myös vientimarkkinoille.

Nurmeksessa sitoudutaan yrittäjiin

Jutustelukierroksella alueen yrityksissä yrittäjien kommenteissa korostui sekä kaupungin johdon ja luottamushenkilöiden että yritysten työntekijöiden sitoutuminen yrityksiin.

Hyväksy "Tilastot" evästeet nähdäksesi tämä sisältö.

Sijoitu Itäkaupungin teollisuusalueelle

Nurmeksen Itäkaupungin yritystontit sopivat elintarvikealan yrityksille. Alue sijaitsee keskustan, jätevedenpuhdistamon ja vesistön lähellä. Punaisella merkityt tontit ovat vapaita tällä hetkellä. Tutustu tarkemmin Nurmeksen kaupungin yritystonttitarjontaan tai ota yhteyttä PIKESiin.

Piirros Nurmeksen itäkaupungin teollisuusalueesta. Vapaat yritystontit.

Nurmeksessa on vahvaa leipomo- ja kalanjalostusosaamista sekä raakapakastepihveihin erikoistunut lihanjalostaja. Tutustu alueemme yrityksiin.

Pielispakari-logo

Pielispakari on kotisi karjalainen leipuri. Meiltä saat maistuvat tarjottavat niin arkeen kuin juhlaankin – vaalimme perinnettä, luomme uutta!

Porokylän Leipomo logo

Leivomme elämyksiä. Me Porokylällä tiedämme, että taidon ohella leipä tehdään, kuten nautitaankin – tunteella. Emme suostu tyytymään tavanomaiseen.

PielisenKala-logo

Kalaruoka muuttui juuri helpoksi valmistaa. Purkitamme Pielisen antimet kätevästi käytettäväksi kalaruoaksi.

Nurmeksen filetuote logo

Nurmeksen Filetuote Oy on perheyhtiö, joka on erikoistunut kehittämään, valmistamaan ja myymään laadukkaita paistovalmiita raakapakastepihvejä pääosin porsaan- ja naudanfileestä sekä broilerin lihasta.

Petenmarjatila-logo

Marjajalosteiden rahti­mehustustyöt kylmäpuristus­menetelmällä yrityksille. Paikalliset marjajalosteet.

Elintarvikealan uutisia Nurmeksesta

Porokylän leipomon gluteeniton yksikkö täyttää 10 vuotta

Tutustu gluteenittomien tuotteiden kehitystarinaan Porokylän Leipomo Oy:n kotisivuilla.

Nurmeksen maataloustuotannon vahvuudet maito ja luomu

Nurmes on maakunnan suurin luomukunta. Nurmeksen peltoalasta 4655 hehtaaria on luomua, tämä vastaa 40 % alueen peltoalasta (2020). Nurmes on Pohjois-Karjalan toiseksi suurin maidontuottaja tilakohtaisen maitomäärän ja suurin kuntakohtaisen maitomäärän perusteella.


Riveria – Elintarvikealan ammatillinen koulutus Nurmeksessa:

Suomalainen elintarviketeollisuus on johtavassa markkina-asemassa kotimaassa. Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen tuotantoketjun ja sen vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille. Elintarvikealan tutkinnoilla saadaan osaaminen elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- tai varastointitehtäviin ja suurteollisuuden erilaisiin työtehtäviin.

Tutustu elintarvikealan koulutusmahdollisuuksiin Nurmeksessa.

  • LISÄKSI:
    • Aikuisopistolla valmiudet järjestää myös  leipurin- ja kondiittorin ammattitutkintokoulutusta sekä leipurimestarin erikoisammattitutkintoa, jos kysyntää alueelle tulee.
    • Aikuisopistolla tarjolla myös oppisopimuskoulutusta elintarvikealoille.
    • TE-toimisto tarjoaa yrityskohtaista rekrytointikoulutusta mittatilaustyönä asiakasyrityksen omiin työvoimatarpeisiin. http:// te-palvelut.fi

Kiinnostuitko? Sovitaanko tapaaminen?

Tutustu veloituksettomaan SIJOITTUMISPALVELUUMME.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja Nurmeksen mahdollisuuksista ja palveluistamme!

Minna Heikkinen

Minna Heikkinen

Toimitusjohtaja

puh. 050 599 4326

Whatsapp

Autamme sinua sijoittumaan.

Kysy yritysneuvonta­palvelujamme

Mietitkö yrityksen perustamista ja laajentamista Nurmekseen. Vaatiiko se erilaisia kehittämishankkeita? Askarruttaako työvoiman saanti, kysy rekrytointipalvelujamme. Ota yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin pohditaan yhdessä ratkaisuja. Yritysneuvontapalvelumme ovat maksuttomia.

Hyödynnä PIKESin mutkatonta sijoittumispalvelua veloituksetta. Ota helposti yhteyttä!

Kartta: Nurmeksen sijainti Itä-Suomessa. Helsinkiin 517 km, Iisalmeen 121 km, Joensuuhun 127 km, Kajaaniin 108 km, Kuhmoon 77 km, Kuopioon 126 km, Lieksaan 58 km ja Ouluun 227 km.
Nurmeksen sijainti Itä-Suomessa. Helsinkiin 517 km, Iisalmeen 121 km, Joensuuhun 127 km, Kajaaniin 108 km, Kuhmoon 77 km, Kuopioon 126 km, Lieksaan 58 km ja Ouluun 227 km.
Nurmeksen alueen teollisuusalueet
Vihreän teollisuuden alueen sijainti Nurmeksessa. Kantatie 75 tuntumassa, vain 2,5 km 6-tielle sekä Itäkaupungin teollisuusalue.