Omistajan­vaihdos­neuvonta

Tavoitteena hallittu omistajanvaihdos!

Yrittäjä, mietitkö yrityksesi myyntiä? Yritystoiminnasta luopuminen on pitkä prosessi valmistautumisineen, suunnitteluineen, päätöksentekoineen ja toteutuksineen. Punnitaan yhdessä eri vaihtoehtoja: sukupolvenvaihdos tai yrityksen myynti. Olemme ohjaamassa ja tukemassa sekä aikatauluttamassa prosessia. Mietitään luopumiseen liittyvät asiat, mm. yrityksen myyntikuntoon laittaminen (esim. varastot, mitkä osat kannattaa tai voi myydä, uuden yrittäjän hankintakanavat) sekä luopuvan yrittäjän eläkeasiat.
 

Omistajanvaihdosneuvontapalvelut yrityksen myyjälle

 • yrityksen myyntiprosessin aikatauluttaminen yhdessä myyjän kanssa
 • kaupan kohteen ja toimenpiteiden määrittely
 • yrityksen arvokirjan laatiminen Osuva-palvelussa. Arvokirja kertoo, mistä yrityksen arvo muodostuu.
 • arvonmäärityspalvelu ulkopuoliselta asiantuntijalta. Mikroyrityksille voimme myöntää yrityssetelin arvonmäärityspalvelun tai muiden omistajanvaihdossa tarvittavien asiantuntijanpalvelujen käyttöön. Lue lisää yrityssetelistä.
 • myyntikanavien esittely myyjälle
 • järjestämme yhteispalaverin ostajan kanssa
 • tarvittaessa esittelemme asiantuntijaverkostoa eri toimialoilta sekä palveluntarjoajia. esim. juristeja. Meiltä saat asiantuntijapalveluiden tarjoajien yhteystiedot.

PIKESin yritysasiantuntijat ovat puolueettomia, eivätkä tee yrityksen arvonmäärityksiä ja kauppakirjoja. Palvelumme on luottamuksellista.

Yrityksen arvonmääritystyökalu

Yrityksen hintaa voidaan arvioida useilla eri tavoilla. Laskurimme avulla hinta arvioidaan tuloksen tai varallisuuden perusteella. Yrityksen lopullinen hinta on se, mikä johtaa kauppaan. Käytä yrityksesi arvonmääritykseen tässä linkissä olevia laskureita.

Laskureilla saat suuntaa-antavan yrityksen arvon neuvottelujen pohjaksi.


Omistajanvaihdosneuvonta­palvelut yrityksen ostajalle

Valitse PIKESin tarjoamista yrityspalveluista omaan tilanteeseesi sopiva palvelupaketti:

 • Kehittämispalvelut sisältäen rahoituksen hakemisen. Järjestämme rahoittajapalaverin tarvittaessa.
 • yrityksen Perustamisneuvonta –palvelupaketti sopii yrityksen ostajalle varsinkin, jos yrityksen ostaja on alkava yrittäjä.
 • järjestämme yhteispalaverin myyjän kanssa
 • tarvittaessa esittelemme asiantuntijaverkostoa eri toimialoilta sekä palveluntarjoajia. esim. juristeja. Meiltä saat asiantuntijapalveluiden tarjoajien yhteystiedot.

Yrittäjäksi Nurmekseen yritysoston kautta!

Alueen yrittäjät ikääntyvät ja yrityksiä tulee jatkuvasti myyntiin. Olisiko toimivan yrityksen osto sinulle paras vaihtoehto aloittaa yrittäminen? Valmis liiketoiminta, asiakkaat sekä luopuvan yrittäjän ammattitaito olisi käytettävissä yrittämisen alkumetreillä. Jatkosta päätät sinä, miten kehität yritystä, mikä on sinun juttu. Ostettu yritys toimisi kehitysalustana. Kysy lisätietoja yritysasiantuntijoiltamme!

Myytävät yritykset -Osuva

Mietitkö yrityksen perustamista, ostamista tai yritystoiminnan laajentamista vaikkapa toiselle toimialalle?

Tutustu Osuva-yrityspörssissä Nurmeksen alueella myynnissä oleviin yrityksiin. Osa yrityksistä ei ole julkisesti myynnissä. Ota yhteyttä yhteyspäällikkö Aki Nevalaiseen ja kysy, olisiko sinua kiinnostavilla toimialoilla ns. hiljaisessa myynnissä olevia yrityksiä?

Yrityksen ostoprosessi

Ostoprosessissa eri vaiheet limittyvät ja niitä on aktiivisesti vietävä eteenpäin, jotta saavutat halutun lopputuloksen. Joka vaiheessa vertaile alkuperäiseen suunnitelmaasi, edetäänkö prosessissa, palaatko edelliseen vaiheeseen vai luovutko kokonaan?

 1. Seulonta, analysointi
 2. Neuvottelut
 3. Sopimukset, haltuunotto
 4. Kehitys

Yritysten kehittämis­palvelut

Yrityksen perustamis­neuvonta

Toni Helander ja Outi Meriläinen Harju Kahvilassa.

Rekrytointi­palvelut

Ota yhteyttä!

Aki Nevalainen

Yhteyspäällikkö

puh. 0400 905829

Whatsapp