Tutustu PIKESiin

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES on Nurmeksen kaupungin omistama kehittämisyhtiö. Toteutamme Nurmeksen elinkeino-ohjelmaa, jonka painopisteitä ovat metsäbiotalous, maatalous, luontomatkailu ja elintarviketeollisuus.

Missiomme on on kehittää ja vahvistaa Nurmeksen alueen elinvoimaisuutta. Yhtiö toimii alueen yritysten kasvun ja menestyksen parhaaksi, hakee osaavaa työvoimaa ja toimii paikallisena kumppanina ja linkkinä eri verkostoihin.

Vastaamme Nurmeksen yritysneuvonnasta, kehittämistoiminnasta ja osaavan työvoiman saannin edistämisestä. Markkinoimme Nurmesta yritysten sijoittumispaikkana. Vastaamme Nurmeksen matkailuneuvonnasta ja alueen matkailumarkkinoinnista Bomba-brändillä.

Olemme yrittäjille luotettava paikallinen kumppani, tunnemme alueemme mahdollisuudet ja meillä on hyvät verkostot.

Nurmeksen elinvoiman kehittäminen on meidän yhteinen juttu. Tutustu PIKESin porukkaan.

PIKES Oy on perustettu 1.7.2006.

PIKESin hallitus

Hallituksen puheenjohtaja Pasi Korhonen

Hallituksen varapuheenjohtaja Jorma Pikkarainen

Pasi Korhonen, varalla Kyösti Haverinen
Jorma Pikkarainen, varalla Marko Rautiainen
Anna Hölttä, varalla Anne-Maria Smura
Kari Piironen, varalla Jukka Eskelinen
Susanna Saaristo, varalla Mirva Mahlavuori

karjalanpiirakoita tuotantolinjalla

PIKES pähkinänkuoressa

2023

Palvelimme vuoden 2023 aikana 146 asiakasta. Valmistelimme yrityksille investointi- ja kehittämishankkeita 2,9 miljoonan euron arvosta.

86,3 /100

NPS

146

tyytyväistä asiakasta

39

uutta yritystä Nurmekseen

3

omistajan
vaihdosta

392

palveluprojektia yritysten kanssa

PIKES toimii eri verkoistoissa

PIKES Oy on yksi Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n jäsenistä. Kehittämisyhtiö vastaa kuntien elinkeinopolitiikan toteuttamisesta. Yhdessä SEKESin jäseninä kehittämisyhtiöt luovat tehokkaita toimintamalleja seutujen parhaaksi. Teemme kehittämistoiminnassa yhteistyötä maakunnan eri toimijoiden kanssa.

PIKES Oy on jäsen ja tekee tiivistä yhteistyötä yrittäjäyhdistysten kanssa, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry ja Nurmeksen ja Valtimon yrittäjät ry.

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNTALIITTO PIKES on mukana maakuntaohjelman työryhmissä, joita kutsutaan POKAT-ryhmiksi. Työryhmät mm. edistävät, ohjaavat ja seuraavat alansa kehittämistavoitteiden toteutumista ja ennakoivat ja arvioivat alansa tilaa ja kehitysvaiheita, tunnistavat kehittämistarpeita ja haasteita sekä pyrkivät vaikuttamaan niihin mm. edunvalvonnallisin keinoin. PIKES osallistuu Matkailu-, Metsäbiotalous- ja Venäjä-ryhmän toimintaan.

POHJOIS-KARJALAN KAUPPAKAMARI PIKES Oy tekee alueellista vaikuttamista Pielisen Karjalan paikallisvaliokunnassa, joka edistää oman alueensa elinkeinoelämän edunvalvontaa sekä valmistelee alueensa kannalta tärkeitä asioita kauppakamarin hallitukselle ja toimistolle toteutettavaksi. Lisäksi PIKES Oy on mukana Venäjä-jaoksessa, joka edistää Pohjois-Karjalan pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä ja erityisesti Venäjä toimintoja.

Ajankohtaistiedotteet

PIKESin projektit

PIKES-uutiset

Pielisen Karjalan Tulevaisuusfoorumit

kuvituskuva

Nurmeksen elinkeino-ohjelma 2020-2024