Tutustu PIKESiin

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES on Nurmeksen kaupungin omistama kehittämisyhtiö. Toteutamme Nurmeksen elinkeino-ohjelmaa, jonka painopisteitä ovat metsäbiotalous, maatalous, luontomatkailu ja elintarviketeollisuus.

Missiomme on on kehittää ja vahvistaa Nurmeksen alueen elinvoimaisuutta. Yhtiö toimii alueen yritysten kasvun ja menestyksen parhaaksi, hakee osaavaa työvoimaa ja toimii paikallisena kumppanina ja linkkinä eri verkostoihin.

Vastaamme Nurmeksen yritysneuvonnasta, kehittämistoiminnasta ja osaavan työvoiman saannin edistämisestä. Markkinoimme Nurmesta yritysten sijoittumispaikkana. Vastaamme Nurmeksen matkailuneuvonnasta ja alueen matkailumarkkinoinnista Bomba-brändillä.

Olemme yrittäjille luotettava paikallinen kumppani, tunnemme alueemme mahdollisuudet ja meillä on hyvät verkostot.

PIKES Oy on perustettu 1.7.2006.

PIKESin hallitus

Hallituksen puheenjohtaja Pasi Korhonen

Hallituksen varapuheenjohtaja Jorma Pikkarainen

Pasi Korhonen, varalla Kyösti Haverinen
Jorma Pikkarainen, varalla Marko Rautiainen
Anna Hölttä, varalla Anne-Maria Smura
Kari Piironen, varalla Jukka Eskelinen
Susanna Saaristo, varalla Mirva Mahlavuori

karjalanpiirakoita tuotantolinjalla

PIKES pähkinänkuoressa

2021

Palvelimme vuoden 2021 aikana 244 asiakasta. Nurmeksen alueen yrityksistä palvelumme kattoi 39 %. Valmistelimme yrityksille investointi- ja kehittämishankkeita 14,7 miljoonan euron arvosta. PIKESin oma hankevolyymi oli 0,41 miljoonaa euroa.

100%

asiakkaistamme suosittelee palveluitamme

244

tyytyväistä asiakasta

43

uutta yritystä Nurmekseen

3

omistajan
vaihdosta

969

palvelutapahtumaa, tapaamisia, videoneuvotteluja jne.

PIKES toimii eri verkoistoissa

PIKES Oy on yksi Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n jäsenistä. Kehittämisyhtiö vastaa kuntien elinkeinopolitiikan toteuttamisesta. Yhdessä SEKESin jäseninä kehittämisyhtiöt luovat tehokkaita toimintamalleja seutujen parhaaksi. Teemme kehittämistoiminnassa yhteistyötä maakunnan eri toimijoiden kanssa.

PIKES Oy on jäsen ja tekee tiivistä yhteistyötä yrittäjäyhdistysten kanssa, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry ja Nurmeksen ja Valtimon yrittäjät ry.

POHJOIS-KARJALAN MAAKUNTALIITTO PIKES on mukana maakuntaohjelman työryhmissä, joita kutsutaan POKAT-ryhmiksi. Työryhmät mm. edistävät, ohjaavat ja seuraavat alansa kehittämistavoitteiden toteutumista ja ennakoivat ja arvioivat alansa tilaa ja kehitysvaiheita, tunnistavat kehittämistarpeita ja haasteita sekä pyrkivät vaikuttamaan niihin mm. edunvalvonnallisin keinoin. PIKES osallistuu Matkailu-, Metsäbiotalous- ja Venäjä-ryhmän toimintaan.

POHJOIS-KARJALAN KAUPPAKAMARI PIKES Oy tekee alueellista vaikuttamista Pielisen Karjalan paikallisvaliokunnassa, joka edistää oman alueensa elinkeinoelämän edunvalvontaa sekä valmistelee alueensa kannalta tärkeitä asioita kauppakamarin hallitukselle ja toimistolle toteutettavaksi. Lisäksi PIKES Oy on mukana Venäjä-jaoksessa, joka edistää Pohjois-Karjalan pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä ja erityisesti Venäjä toimintoja.

Ajankohtaistiedotteet

PIKESin projektit

PIKES-uutiset

Pielisen Karjalan Tulevaisuusfoorumit

kuvituskuva

Nurmeksen elinkeino-ohjelma 2020-2024