Siru Hirvonen

Työskentelen Matkailijat maailmalta 2.0 – kasvua tiedolla ja kansainvälistymisellä -hankkeessa, jossa tavoitteena on matkailutoimialan ja matkailuyritysten elpyminen koronapandemian vaikutuksista digitalisaation, uusien matkailuinvestointien ja uusien yritysten sijoittumisen avulla alueelle. Olen parantamassa Nurmeksen tunnettuutta matkailualueena kansainvälisillä markkinoilla ja hankkimassa alueelle lisää matkailun tulovirtoja. Hankkeessa kehitetään vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja yritysten käyttöön, mitkä luovatkin uusia ja tärkeitä ulottuvuuksia nykypäivän matkailuun.

kv-matkailun asiantuntija Siru Hirvonen

Siru Hirvonen

kv-matkailun asiantuntija

Työskentelen PIKESillä matkailun kehittämisen parissa. Aloitin Matkailijat maailmalta 2.0 – kasvua tiedolla ja kansainvälistymisellä -hankkeen vetäjänä, jossa mm. toteutettiin digitaalista matkailututkimusta, kehitettiin AR-teknologiaa hyödyntävä historiallinen mobiilikierros Puu-Nurmekseen, kehitettiin yritysten vastuullisuustoimia, parannettiin kansainvälisillä markkinoilla matkakohteen näkyvyyttä ja tunnettuutta, sekä selvitettiin uusien matkailuyritysten kiinnostusta sijoittua alueelle palvelutarjonnan monipuolistamiseksi. Projektin päätyttyä siirryin vakituiseksi työntekijäksi kotimaan matkailun kehittämisen, markkinoinnin sekä matkailuneuvonnan pariin.

Matkailualan työkokemusta aiemmin on kertynyt ulkomailta nuorisovaihdoista ja matkanjärjestäjällä työskennellessäni yhteensä yhdeksässä eri kohteessa Euroopan ja Aasian alueella. Olen työskennellyt myös hotelleissa, leirintäalueella ja kansainvälisessä IRONMAN-tapahtumassa. Nykyisessä työssäni pääsen hyvin hyödyntämään myös esimiehen työkokemuksiani esimerkiksi hallinnollisten asioiden, ongelmanratkaisujen ja yhteistyösuhteiden parissa. Karelia-ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus ja työharjoittelu matkailun alueorganisaatiossa ovat tuoneet osaamista laajemmin kielitaitoon, matkailumarkkinointiin, digitaalisuuteen, matkailun alueelliseen kehittämiseen, vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen, sekä lisännyt ymmärrystä pohjoiskarjalaisesta matkailukulttuurista. Opinnäyteyön kautta läheiseksi aiheeksi on syntynyt myös matkailukohteen kehittäminen palvelumuotoilun keinoin.

On siis sanomattakin selvää, että matkailuala on tullut jäädäkseen jollakin tapaa elämääni. Ala on monipuolista ja vaihtelevaa, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Rakastan tehdä töitä kansainvälisessä ympäristössä, ja uteliaisuus erilaisia ihmisiä, kulttuureja ja kieliä kohtaan on suuri. Olen myös maanläheinen ihminen – mikään ei voita metsäkävelyä ja luonnon maailmaa ihmetellen, erityisesti cockerspanielini Willien kanssa.

Ota yhteyttä Siruun

050 462 1246

LinkedIn

Whatsapp