Kategoriat
PIKES-uutiset

Nurmes teki lähtemättömän vaikutuksen

Sain Pohjois-Karjalan matkailun alueorganisaatio Visit Karelian kautta yhteydenottopyynnön matkanjärjestäjä Green Escape Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Parvathy Venugopalilta, joka järjestää matkoja kaikkialta ympäri maailman Suomeen. Yritys tuo Suomeen pieniä ryhmiä, joilla on kiinnostuksen kohteena esimerkiksi ruokaelämykset, luontokokemukset tai ekologisuus. Suunnittelin Green Escape:n tutustumiskäyntiä yrityksen tarpeiden sekä kiinnostusten kohteiden mukaisesti ja varasin ajat vierailtaviin yrityksiin. Tutustumiskäynti sijoittui maaliskuun lopulle kahdelle täydelle päivälle, jolloin vierailimme Sirun ja Parun kanssa kahdeksan matkailuyrityksen lisäksi muissa alueen tunnetuissa kohteissa kuten Puu-Nurmeksessa, kylpylässä ja Nurmes-talossa. Aamu alkoi alueen palveluiden ja käyntikohteiden esittelyllä PIKESin toimistolla, tietystikin paikallisten elintarvikkeiden ja leipomoidentuotteiden äärellä.

Lapinlahdella asuvalle Parulle alue oli jollain tapaa jo tuttu, mutta kahden päivän aikana alueen omaleimaisuus teki häneen lähtemättömän vaikutuksen. Jokaisesta vieraillusta kohteesta onnistuimme löytämään jonkin näkökulman, mikä sopisi heidän asiakkailleen. Paru kokee Lakelandin alueen olevan ”the heart of Finland”, jossa luonnonläheinen elämäntapa tulee parhaiten esille. Luonto on helposti ja turvallisesti koettavissa eri välineillä, mikä on hyvä sellaisille matkailijoille, jotka haluavat kokea luontoa, mutta ei välttämättä ole aiempaa kokemusta luontoseikkailuista. Kaikilla kahden päivän aikana tavatuilla henkilöillä kielitaito oli todella hyvä, josta Paru iloitsi.

Tutustumiskäynnin jälkeen järjestin aikaa tiedonvaihdolle ja tapaamisten aikana uusien ideoiden viemiselle tuotekorttien muotoon. Vaikka vierailusta on niin vähän aikaa, on Green Escapella kolme tuotetta jo myynnissä Nurmeksesta. Tuotteet ovat yhdistelmätuotteita muiden alueiden kanssa ja niissä on viisi (vai kuusi?) alueen matkailuyritystä mukana. Kohderyhmänä ovat lapsiperheet, pienet ruokaelämyksistä kiinnostuneet ryhmät ja pienet naisryhmät. Paru kertookin, että pienille ryhmille ja yksittäisille matkailijoille suunnatut laadukkaat matkailutuotteet, jotka ovat kohtuullisesti hinnoiteltu ja helposti saatavilla, kiinnostavat kv-markkinoilla.

”Lakeland on valmis kv-matkailulle. Meidän tulee olla avarakatseisia sekä avoinna monille markkinoille ja matkailijoille, sillä maailma muuttuu ympärillä valtavan nopeasti ja meidän täytyy mukautua sen tahtiin. Työskennellään yhdessä kv-matkailun eteen! Se vie aikaa ja vaivaa, mutta tähän kannattaa sijoittaa.” kannustaa Parvathy.

Olen kiitollinen, että matkanjärjestäjäyrittäjä käyttää arvokasta aikaansa kohteeseemme tutustumiseen. Tässä kävi niin, että kysyntä ja tarjonta kohtasi täydellisesti. Parvathyn kanssa työskentely on ollut niin sujuvaa, lämminhenkistä ja rikastuttavaa. Näitä lisää! PIKES on paikallinen matkailun alueorganisaatio, jonka yksi tehtävistä alueen matkailun kehittäjänä ja yhteistyön koordinoijana on etsiä sopivimmat yhteistyökumppanit yrityksille.

Jutun kirjoitti matkailukoordinaattori Kati Lipponen

Tuplaamme matkailun liikevaihdon

Kati Lipponen

Matkailu­koordinaattori

puh. 050 4066 122

Whatsapp

Kaikki artikkelit