Kategoriat
PIKES-uutiset Rekrytointipalvelut Yleinen Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Rekrytointipalvelu

Uusi yritystoiminta kiinnostaa työnhakijoita

Palaa edelliselle sivulle

Toteutimme Puustakon kanssa keväällä 2022 onnistuneesti 10 prosessityöntekijän rekrytoinnin. Kaikki sujui jouhevasti tekemiemme aikataulujen ja suunnitelman mukaan ja hakijoita oli todella hyvä määrä. Myös hakijoiden laatu oli erinomainen eli kenet tahansa heistä olisi periaatteessa voinut valita. Valinnoissa keskityttiin kolmeen asiaan: kokemukseen vuorotyöstä, soveltuvaan osaamiseen sekä hakijan motivaatioon.

Hyvällä yhteistyöllä erinomaisia hakijoita

Syitä rekrytointiprosessin onnistumiselle oli monia. Uusi yritys ja uudenlainen toiminta Nurmeksessa herätti hakijoissa uteliaisuutta ja kiinnostusta. Yksi syy oli varmasti myös rekrytointi-ilmoituksen huolellinen suunnittelu eli yrityksestä ja työtehtävästä sekä vaadittavasta osaamisesta pyrittiin viestimään mahdollisimman selkeästi, jo valmiiksi asiasta kiinnostuneille. Selkeä aikataulu ja viestintä hakijoille sekä haastattelujen hyvä runko helpottivat myös varmasti rekrytointiprosessia kaikkien näkökulmasta. Ratkaisevan tärkeää oli kuitenkin hyvin sujunut yhteistyö, jossa myös yritys otti aikaa rekrytoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Oli todella iloinen yllätys, kuinka paljon alan hyviä osaajia meillä on Nurmeksessa ja työssäkäyntialueella.

Kenelle tämä voisi olla hyvä työpaikka?

Vaikka kyseessä oli paikkakunnalla verrattain suuri kertarekrytointi, lainalaisuudet tuntuivat olevan ihan samoja kuin yhden henkilön rekrytoinnissa. Rekrytointi-ilmoituksesta, haastatteluihin ja valintoihin saakka koetettiin pitää kirkkaana mielessä yrityksen tarpeiden lisäksi työnhakijan näkökulma; kenelle tämä voisi olla hyvä työpaikka. Hakeminen pyrittiin tekemään helpoksi ja kiinnostuneita soittelijoita kehotettiin laittamaan lyhyttä hakemusta tai tulemaan haastatteluun – jossa voidaan yhdessä keskustella ja miettiä, olisiko paikka hänelle sopiva ja kiinnostava. Kiitos vielä Puustakon Jarille ja Pasille mukavasta yhteisestä projektista!

Rekrytointipalvelut käytössäsi

Rekrytointipalvelut ovat yritysten käytettävissä myös varsinaisen rekrytoinnin jälkeen, mm. uuden työntekijän perehdytyksen ja koulutusten osalta tai palkkaamiseen saatavissa olevien tukien osalta. Tutustu rekrytointipalveluihimme: http://www.pikes.fi/rekrytointipalvelut/. Meiltä saat tukea myös nykyisten työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin!

Yhteistyöterveisin yritysasiantuntija Outi Meriläinen

Outi Meriläinen

Yritys­asiantuntija

puh. 046 922 4271

Whatsapp

Kaikki artikkelit