Kategoriat
PIKES-uutiset Yleinen Yritysneuvontapalvelut

Tutustumismatka pakkausalaan

Tutustumismatka pakkausalan tarjontaan / Metpack- ja Interpack

Kävimme tutustumassa pakkausalaan ja sen tarjontaan yhdessä Joosua Tolvasen (Pielisen Kalajaloste Oy) kanssa toukokuun alussa (3.-5.5.2023) niin Essenissä Metpack-tapahtumassa kuin Düsseldorfissa Interpack-tapahtumassa. Ensimmäinen päivä meni Metpack-tapahtumassa Essenissä ja kaksi seuraavaa päivää Interpack-tapahtumassa Düsseldorfissa.

Metpack on erikoistunut metallipakkauksiin, joita käytetään esimerkiksi Pielisen Kalajalosteella nykyisin pääasiassa tuotteiden pakkauksina. Interpack on laajempi vain kerran kolmessa vuodessa Düsseldorfissa järjestettävä tapahtuma elintarvike, kosmetiikka ja lääkealan toimijoille. Painotus erityisesti elintarvike- ja leivontatuotteiden pakkauksissa. Seuraavan kerran Interpack-messut ovat 2026 Düsseldorfissa.

Miksi Interpack?

Tapahtuma on todella laaja, jossa uutuudet, prosessit ja valmistusmenetelmät ovat laajasti esillä. Tapahtuma keräsi 2.807 näytteilleasettajaa 18 eri esittelyhalliin. Vuoden 2023 tapahtumassa vieraili arviolta 143.000 kävijää, joista 2/3 oli Saksan ulkopuolelta; muualta Euroopasta, Intiasta, Japanista ja USA:sta, kaikkiaan yli 155 eri maasta. Messutapahtuma on todellakin ammattilaistapahtuma. Tämänvuotinen tapahtuma keräsi kävijöitä runsaasti, vaikka edellinen tapahtuma vuonna 2017 jopa hieman suurempi. Korona rajoitti tätäkin pakkausalan esiintymistä välivuotena 2020.

Kestävä kehitys näkyi vuoden 2023 tapahtuman teemoissa. Keskeisimmät teemat olivat kiertotalous, resurssitietoisuus, digitaaliset teknologiat ja tuoteturvallisuus.

Laite- ja pakkausvalmistajat esittelivät uusia ratkaisuja kestävän kehityksen teemaan liittyen ja tarjosivat uusimpia pakkausalan ratkaisuja teollisuuden käyttöön.

Pielisen Kalajaloste selvittelee myös uusia ratkaisuja, joilla asiakkaille tarjottavat tuotteet olisivat houkuttelevasti ja uusien asiakasvaatimusten ja odotusten täyttämiä.

Entä seuraavaksi

Seuraava Interpack-tapahtuma on kolmen vuoden päästä 7 – 13.5.2026. Tapahtuma on todella iso ja sinne pitää valmistautua. Kaikkea ei kahdessakaan päivässä ehdi millään kiertää, jos haluaa saada jotain tilaisuudesta irti. Askelia ensimmäisenä vierailupäivänä kertyi reilut 19.000 ja toisenakin päivänä runsaat 14.500, vaikka messuilta oli poistuttava hieman aikaisemmin kotimatkaa varten.

PS. Mahdotonta luvata, että vuoden 2026 tapahtumaan menisimme PIKESin organisoiman reissun merkeissä, mutta riittävän aikaisessa vaiheessa yritysten taholta esitetyn kiinnostuksen puitteissa voidaan käynnistää selvittely tavoitteena löytää ratkaisu messumatkan järjestämiseksi. PIKESin ei tarvitse aina olla se toteuttaja, vaan toteuttajataho voi löytyä muualta maakunnasta tai maakunnan ulkopuolelta.

Hannu Räsänen

Yritys­asiantuntija

puh. 050 3455 384

Whatsapp