Kategoriat
PIKES-uutiset

Luonnonvaratuottajaksi

Harrastuksesta luonnonvaratuottajaksi 

Villiyrtit ja muut luonnon rikkaudet hyvinvoinnin edistämisessä 

Pirkko Vänskä on floristin työn ohella ollut jo pitkään kiinnostunut villiyrteistä, koivunmahlasta, kuusenkerkistä, pakurista ja muista luonnon rikkauksista. Vapaa-aikanaan hän on opiskellut omatoimisesti näiden käytöstä ja ominaisuuksista. Hän on käyttänyt floristina paljon luonnonmateriaaleja aina ja rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan on ollut vahva. 

Eläkkeelle jäätyä olikin luontevaa hakeutua opiskelemaan Kajaaniin luonnonvaratuottajaksi. Opiskelussa tuotetietouden lisääntyessä ja ainevalintojen painottuessa yrittäjyyteen ajatus oman toiminimen perustamisesta vahvistui. Opintomatka Kanadaan yrittäjyyden tiimoilta rohkaisi ja vahvisti myös ajatusta. Niinpä opiskelujen loppuvaiheessa hän rekisteröi oman NaturLove-toiminimen. 

Pirkko Vänskä tarjoaa yrityksensä kautta havusidonta- ja pajusidontatyöpajoja, villiyrttikursseja sekä joulukarkkityöpajoja. Näissä kaikissa luonnonmateriaalit ja villiyrtit näyttelevät pääosaa. Työpajat ja kurssit sopivat mainiosti esim. tykypäiväohjelmiksi tai yhdistysten virkistystoiminnaksi. Ohjelma suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaan. Tyky-päivä koostuu vaihtoehtoisesti asiakkaan valinnan mukaan jostakin NaturLoven tarjoamasta kurssista/ työpajasta, joogasta ja hyvästä ruuasta. 

Tänä keväänä Pirkko oli 3 viikon harjoittelujaksolla Hämeenkyrössä kuuluisalla Frantsilan luomuyrttitilalla. Tämän jälkeen opinnot on loppuun suoritettu ja uusi vaihe elämässä voi alkaa. Pirkko toivoo, että hän saisi mahdollisimman monet innostumaan kurssiensa kautta luonnonmateriaaleista ja rikastuttavan elämäänsä luonnollisella, puhtaalla ja terveellisellä tavalla. 

Yritystoiminnan aloittamista kypsytellessä Pirkko on käyttänyt PIKESin palveluja mm. yrityksen perustamisneuvontaa ja kehittämispalveluja investoinnin suunnittelussa. PIKESistä olen saanut käytännön apua ja rohkaisua yritysasian eteenpäin viemiseksi sekä koulutusta mm. digimarkkinoinnissa.  Hän osallistui PIKESin järjestämiin Instagram- ja Google Yritysprofiili-työpajoihin. 

Tmi NaturLove Nurmes, yrittäjä Pirkko Vänskä, sähköposti pike1955@hotmail.com 

Tutustu NaturLove:  https://www.facebook.com/NaturLoveNurmes tai Instagram: Tmi NaturLove Nurmes