Tulevaisuusfoorumi 2018

Navigaatiovalikko

IFrame

Tulevaisuusfoorumi 2018

Tulevaisuusfoorumi 2018 Valtimo

Murupolku

Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMI 2019 Miten työ vie?

 

Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMI 2019 Miten työ vie?

Vuoden 2019 Tulevaisuusfoorumi pidetään torstaina 7.11.2019 klo 12 – 16.15 Pielis-Areenalla Nurmeksen Hyvärilässä. Työ, perhe-elämä, harrastukset, yhteydet vai ilmapiiri? Millaiset asiat tulevaisuudessa ratkaisevat muuttokuorman suunnan? Mitä voimme yhdessä tehdä, jotta alueemme olisi houkutteleva asuinpaikka tulevaisuudessa? Onko työllä tulevaisuutta – siitä haasteesta on hyvä aloittaa. Osallistu keskusteluun ja vaikuta Pielisen Karjalan suuntaan.

Tulevaisuusfoorumin juontaa toimittaja Keimo Lehtiniemi.

Onko työllä tulevaisuutta? / Esko Valtaoja, tulevaisuuden tutkija

Useimmat todella mullistavat muutokset tapahtuvat asteittain, ja siksi emme tahdo huomata niitä päivästä päivään ja vuodesta toiseen soljuvassa elämässämme. Työ on esimerkki tällaisesta totaalisesta muutoksesta. Harva saa nykyisin elantonsa siitä, mitä 1800-luvulla syntynyt isoäitini (tai Kalle Päätalo) olisi sanonut rehelliseksi - yleensä ruumiilliseksi - työksi. "Miksi tehdä työtä?" on kysymys, joka olisi ollut järjetön vuosisata sitten. Nyt pohdimme vastikkeetonta perustuloa ja sitä, jääkö meille yleensäkään mitään työtä tehtäväksi tekoälyn ja robottien hoitaessa kaiken. Esivanhempamme eivät ansainneet elantoaan työnteolla. Entäpä jälkeläisemme?

Alueet, työvoima ja työ muutoksessa – ennusteet ja skenaariot vuoteen 2040 /Janne Antikainen, luova johtaja, Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI

Antikaisen puheenvuorossa tehdään katsaus Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pielisen Karjalan alueelliseen kehitykseen sekä väestön ja työvoiman kehitykseen vuoteen 2040 asti perustuen MDI:n väestöennusteisiin sekä Pohjois-Karjalassa tehtyihin työvoimaennusteisiin. Lisäksi esityksessä pohdiskellaan, millaisia erilaisia skenaarioita tulevaisuuteen on mahdollisuus piirtää, ja millaisia mahdollisuuksia trendeihin vastaamiseen Pielisen Karjalassa löytyy.

Perinteitä ja trendejä rekrytoinnissa / KTM, MBA Seija Tolonen, yrittäjä, toimitusjohtaja VMP Varamiespalvelu Kuopio

Kuinka osaajat löytyvät ja tulevat löydetyiksi? Rekrytoinnin onnistuminen on monen tekijän summa, mutta viime kädessä kyse on kuitenkin ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja oikeasta ajoituksesta. Se, että osaaminen tulee näkyväksi ja löydetyksi. Muuttuvassa työelämässä metataitojen merkitys on osa ydinosaamista, mutta voidaanko niitä opettaa ja tunnistetaanko ne?

Miten työ vie –kyselyn tulokset / Nurmeksen lukio

Nuorten näkökulmaa, missä elämää ja työuraa olisi parasta rakentaa. Mitkä ovat omannäköisen elämän tärkeimmät rakennuspalikat?

Aktiivinen maahanmuuttopolitiikka Närpiössä / kaupunginjohtaja Hans-Erik Lindqvist

Työperäisen maahanmuuton johdosta Närpiön asukkaista noin 15 % on ulkomaalaista alkuperää. Lähtölaukaus tämän päivän tilanteeseen oli pakolaisten vastaanotto yli 30 vuotta sitten.

Metsä-Multia Training Camp / Metsä-Multia Oy

Training Camp on Metsä-Multia Oy:n luoma uudenlainen polku tiellä ammattilaiseksi. Jokaiselle Training Camppiin valitulle tehdään oma henkilökohtainen leirisuunnitelma, kuinka kasvetaan ammattilaiseksi ja osaksi työyhteisöämme

Tilaisuuden avaa PIKES Oy:n toimitusjohtaja Minna Heikkinen.

 

Tulevaisuusfoorumi on maksuton ja avoin kaikille.

 

Tilaisuuden ohjelma on tässä linkissä.

Ole hyvä ja ilmoittaudu mukaan TÄSSÄ LINKISSÄ viimeistään 28.10. klo 12:

Jos haluat tarkistaa, onko ilmoittautumisesi tullut perille, lähetä viesti kaija.turunen@pikes.fi.

 

Lisätietoja:

Minna Heikkinen

toimitusjohtaja

puhelinnumero 050 599 4326

minna.heikkinen@pikes.fi

 

Kaija Turunen

viestintäasiantuntija

puhelinnumero 0400 783 374

kaija.turunen@pikes.fi

 

Pielisen Karjalan Tulevaisuusfoorumi on PIKES Oy:n vuodesta 2008 lähtien järjestämä tapahtuma, joka toteutetaan vuorovuosin Ylä-Karjalassa: Nurmeksessa tai Valtimolla. Tulevaisuusfoorumin teemaksi valitsemme ajankohtaisen, alueen elinkeinoelämän kehitystä suuntaavan aiheen. Tulevaisuusfoorumin teemoina ovat olleet mm. vuonna 2018 Metsä on mahdollisuus – mitä nyt metsäalalla? vuonna 2017 Matkailu muuttuu – tarina jatkuu, vuonna 2016 Pienestä isoksi – rohkene verkostoitua! vuonna 2015 Liiketoiminta uudistuu – tartu mahdollisuuksiin sekä vuonna 2014 Paikallista ruokaa? ­­–mielenkiintoisia näkökulmia ravinnosta.