Kategoriat
Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Raaka-aineen lähteillä on hyvä toimia

Palaa edelliselle sivulle

Pielisen Kalajaloste Oy starttasi vuonna 1994 Nurmeksessa. Kimmokkeena yrityksen perustamiselle oli yrityksen perustajan intohimo kalastukseen. Kalanjalostajalle toimiminen Nurmeksessa Pielisen altaan äärellä on luontaista. Yrityksen liikeideana on muuttaa puhtaiden vesien kotimainen luonnonkala helposti valmistettavaksi arkiruuaksi. Kalatuotteissa käytetään myös kalastuksen sivusaaliskalaa. Tyypillisimpiä sivusaaliskaloja ovat särkikalat, joita ei ole aiemmin jalostettu isossa mittakaavassa ruokapöytiin. Esimerkiksi Luonnonkala-säilyke on näistä särkikaloista jalostettu tuote, joka on suomalainen vaihtoehto tuontitonnikalalle. 

”Nurmeksessa asioiden hoitaminen on helppoa, asenne on sellainen, että hihat kääritään ja autetaan heti. Turhia muureja ei rakenneta”, luonnehtii Juha Halonen yhteistyötä alueen yritysten ja Nurmeksen kaupungin kanssa. Nurmeksen kaupunki on auttanut mm. satamapaikan järjestelyssä Koudansalmeen.

PIKESillä yritysasiantuntija Hannu Räsäsellä on iso rooli yrityksen kehittämisessä. Hannu on auttanut kustannuslaskennassa ja rahoituksen hakemisissa lomakkeiden täyttämisestä lähtien sekä sparrannut yritystä kehittämisprojekteissa. Hän on kehittänyt yritystä kuin omaansa ja omistautunut yhteistyöhön ja tekemiseen. Suurin investointi oli mittava, yrityksen vuoden liikevaihdon kokoinen, joten puhutaan todella merkittävästä ja tärkeästä askeleesta yrityksen kasvussa.

Työntekijöitä on ollut tähän saakka helppo löytää. Yrityksessä on myös ulkomaalaisia työntekijöitä. Osa heistä keikkailee, yksi perhe on muuttanut pysyvästi Nurmekseen asumaan. Toivomme, että saisimme useamman perheen valitsemaan Nurmeksen kotipaikakseen.

Yrityksessä on oma kunnossapito, laajasti omaa kehittämistyötä ja tarvittavien laitteiden valmistusta. Talvisaikaan tehdään mm. uusia rysiä, kunnostetaan kalastusaluksia ja tuotantoilaitteta. Kunnossapito ja uudistus on laajaa ja jatkuvaa, toimenpiteet ulottuvat tuotannosta ajoneuvoihin. 

Pielisen Kalajaloste toimii Nurmeksen keskustan ulkopuolella, mutta tästä ei ole ollut haittaa. Yritys on saanut joustavaa palvelua mm. sähkö- ja putkiasennuksissa sekä erilaisissa metallitöissä. Lähes jatkuvasti yrityksessä on joku yhteistyökumppanin työntekijä asentamassa jotakin esim. tuotantoon.

Juttu on kirjoitettu Juha Halosen haastattelun pohjalta. Hän vastaa myynnistä ja markkinoinnista Pielisen Kalajaloste Oy:ssä.

PielisenKala-logo

Kalaruoka muuttui juuri helpoksi valmistaa. Purkitamme Pielisen antimet kätevästi käytettäväksi kalaruoaksi.

Kaikki artikkelit