Kategoriat
Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Yrittäjämyönteinen Nurmes ja sitoutuneet työntekijät

Palaa edelliselle sivulle

Toimitusjohtaja Erik Kärki antaa isot kiitokset kaupungin tahtotilalle tukea yrityksen kasvua. Nurmes on hyvin yrittäjämyönteinen kaupunki. Tämä näkyy kaupungin merkittävänä sijoituksena Porokylän leipomo Oy:n rakennuksiin kiinteistöyhtiön kautta. Molemmat osapuolet ovat tästä panostuksesta hyötyneet.

Yritys maksaa kiinteistösijoituksen takaisin kaupungille vuokrina ja veroina. Yrittäjä on voinut keskittyä yrityksen reippaaseen kehittämiseen sekä kone- ja laiteinvestointeihin nopeaan tahtiin. Näin kasvava yritys on tuottanut alueelle enemmän verotuloja, ja yrityksen sitoutuminen Pielisen Karjalaan on lujittunut. Toimintaympäristö on vakaa yrityksen kehittämiselle ja laajentumiselle myös tulevaisuudessa.

Porokylän Leipomo Oy on merkittävä työllistäjä Pielisen Karjalassa. Nurmeksen toimipisteessä on 95 työntekijä ja Lieksan toimipisteessä 35 työntekijää (tilanne 1.1.2022). Alueen työvoima on ahkeraa ja yritykseen sitoutunutta. Nurmeksen leipomon työntekijät ovat kotoisin pääosin Nurmes-Valtimo-alueelta tai lähikunnista. Viime aikoina maahanmuuttajien osuus uusissa työntekijöissä on kasvanut ja tulevaisuudessa heidän muutto ja hyvä kotoutuminen Pielisen Karjalaan on entistä tärkeämpää ja tähän täytyy panostaa.

Porokylän leipomolle on luontevaa tehdä yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Paikallisten yritysten palveluja käytetään leipomotuotteiden kuljetuksessa, sähkö- ja LVI-töissä, kunnossapidossa sekä piha-alueiden kunnostuksissa. Henkilökunnan virkistyspäiviä järjestetään mm. Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskuksessa ja Bomban alueen toimijoiden kanssa. Brändi-ilme ja pakkaussuunnittelussa on tärkeänä kumppanina PunaMusta Media Oyj.

Osaamisen kehittäminen on yhteinen nimittäjä yrityksen käyttämille PIKESin palveluille. PIKESistä saa ajantasaista tietoa toimialalle tai muuten yrityselämälle. PIKESillä ja Porokylän Leipomo Oy:llä on ollut yhteisiä koulutushankkeita esim. tuotekehityskoulutusta, rekrytointivalmennuksia sekä yhteisiä rekrytointikampanjoita.

Porokylän Leipomo Oy:n toiminta käynnistettiin vuonna 1983 Porokylässä toimineen Eilan leipomon yritysostolla.  Vuonna 1996 Porokylän Leipomo Oy muutti tuotannon kokonaan nykyisiin toimitiloihin. Toimitiloihin on tehty useita laajennuksia yrityksen kasvun myötä. Yrityksen päätuotteita ovat ruisleipä ja gluteenittomat leipomotuotteet.

Jutun pohjautuu Porokylän Leipomo Oy:n toimitusjohtaja Erik Kärjen haastatteluun.

Porokylän Leipomo logo

Leivomme elämyksiä. Me Porokylällä tiedämme, että taidon ohella leipä tehdään, kuten nautitaankin – tunteella. Emme suostu tyytymään tavanomaiseen.

Kaikki artikkelit