Kategoriat
Matkailu PIKES-uutiset

Matkailualalla määrätietoisia kehittämistoimenpiteitä

Kehittämistoimenpiteillä on tarkoitus aktiivisesti rakentaa Bomban matkailualueen tulevaisuutta ja kehittää alueen palvelutuotanto hyvälle tasolle palvelemaan hotellilaajennuksen tuomaa asiakasvirtaa. Alueen kiinnostavuus nousee ja hyvä asiakaskokemus sekä palaavien matkailijoiden että suosittelijoiden myötä luo uutta kysyntää, kun sekä majoitus- että aktiviteettikapasiteetti ovat tasapainossa. Nyt on hetki kehittää ja lisätä alueen palveluja.

Käynnistimme ensimmäisenä Pohjois-Karjalassa digitaalisen matkailutuloselvityksen, jonka kausikohtaisia raportointeja olemme jo hyödyntäneet matkailun kehittämistoimenpiteissä ja markkinoinnissa. Pääkohdemarkkinoille saksankieliseen Eurooppaan toteutimme yhteistyössä yritysten kanssa videon ja tuimme yrityksiä kansainväliseen myyntitapahtumaan osallistumisessa, jossa se tapasivat erilaisia matkanjärjestäjiä. Aloitimme matkailun Invest in -toiminnan suunnittelemalla markkinointimateriaalia mahdollisille sijoittuville yrityksille.

Matkailutuloselvityksen tuloksista uusia kokeiluja

Kesäkuussa PIKESin aloittaman digitaalisen matkailututkimuksen tuloksia on käyty yritysten kanssa tähän mennessä läpi matkailuyrittäjien kokoontumisessa, Tapahtumatreffeillä, Toimintaa Nurmekseen -tilaisuudessa sekä ravintolayrittäjien kokoontumisessa. Tilaisuuksissa sovituilla toimenpiteillä pyritään vaikuttamaan matkailijoiden viipymään, tyytyväisyyteen ja suositteluhalukkuuteen tavoitteena lisätä matkailijoiden rahan käyttöä.

Ravintolayrittäjien kokoontumisessa lähdettiin suunnittelemaan iltaravintolakokeilua kesän ajalle. Kokeilun tavoitteena on vastata matkailijoiden kysyntään ilta- ja viikonloppuaikaan avoinna olevasta ruokapaikasta.  Jos olet kiinnostunut osallistumaan mukaan tai kuulemaan lisää kokeilusta, ota yhteyttä Kati Lipposeen.

Matkailututkimuksessa ilmeni myös toiveita erilaisista tapahtumista. Tämän tiimoilta PIKES ja Nurmeksen kaupunki ovat järjestäneet kahdet Tapahtumatreffit, jossa eri tapahtumiin liittyvät toimijat voivat löytää uusia yhteistyökumppaneita ja lisätä oman tapahtuman tai palvelun tunnettuutta.

Toimintaa Nurmekseen -tilaisuudessa pyrimme löytämään ratkaisuja matkailijoiden toiveeseen, jotta alueella olisi enemmän tekemistä matkailijoille. Sen tuloksena talvilomaviikoille järjestettiin yritysten ja yhdistysten toimesta monipuolisesti ohjelmaa, niin matkailijoille kuin paikallisille. Viikko-ohjelman näet täältä: https://bomba.fi/fi/aktiviteetti/talviloma-2023/

Seuraavaksi PIKES lähtee suunnittelemaan kokoontumista erikoisliikkeiden kanssa, jossa käydään läpi tutkimuksen tuloksia ja pohditaan yhteisiä jatkotoimenpiteitä.

Seuraavat matkailututkimuksen analytiikan tulokset kasataan talven 2022-2023 matkailijoista.

Nurmeksen matkailupalvelut näkyväksi eri kanavissa 

PIKES tuo Nurmeksen matkailijapalvelut näkyväksi eri kanavissa. Vuoden 2022 saldo eri toimenpiteistä: Bomba.fi-sivuilla on ollut jo yli 80 000 käyntikertaa, somekanavien kautta on tavoitettu lähes 300.000 käyttäjää. Facebook-sivun kattavuus on kasvanut 40 %, Instagramin 1000 %. Instagram-näkyvyys kasvoi Reels-videoiden ja -kampanjoiden ansiosta. Uutiskirjeen tilaajat kasvoivat 44 %:a. Tilaajamäärä oli vuoden vaihteessa 1740. Uutena kanavana loppuvuodesta 2022 tulleen Outdoor Activen kautta Nurmeksen alueen luontoretkeilykohteisiin on tutustuttu jo yli 1500 kertaa. Ensimmäistä kertaa toteutimme 50 / 50 % -periaatteella markkinointikumppanuuskampanjan toimenpiteinä vaikuttajavierailu yhteistyössä PKO:n kanssa sekä uusien kanavien hyödyntäminen Etelä-Suomessa, esim. diginäytöt, yhteistyössä Hyvärilän kanssa.

Lähde mukaan Bomban matkailualueen kasvuun, ota meihin yhteyttä

Kv-matkailun asiantuntija Siru Hirvonen p. 050 462 1246, siru.hirvonen@pikes.fi

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen p. 050 406 6122, kati.lipponen@pikes.fi

Matkailijat Maailmalta 2.0 – kasvua tiedolla ja kansainvälistymisellä -hanketta rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Kati Lipponen

Matkailu­koordinaattori

puh. 050 4066 122

Whatsapp

kv-matkailun asiantuntija Siru Hirvonen

Siru Hirvonen

Matkailun asiantuntija

050 462 1246

Whatsapp