Kategoriat
PIKES-uutiset Yritysneuvontapalvelut

Ny-yrittäjästä toiminimi-yrittäjäksi

Jesper Tupaoja on iästään huolimatta jo kokenut yrittäjä. Hän hyödynsi Riverialla opiskellessaan mahdollisuutta toimia Nuori Yrittäjyys -ohjelmassa ja opiskeli yrittäjyyden taitoja jo opiskeluaikana. Jesperillä on pian taskussaan sekä talonrakentajan että autonasentajan tutkinnot, ja näitä taitoja hän hyödyntää perustamansa yrityksen Tupaojan huolto ja palvelut pyörittämisessä.

Tupaojan huolto ja palvelut tarjoaa asiakkaille autojen huolto- ja korjauspalvelua sekä rakennusten korjaus- ja uudisrakentamista. Yrityksen uusin kalustohankinta on rengaskone tulevia rengassesonkeja silmällä pitäen, myös Vannetukun tuotteet löytyvät yritykseltä.

NY-yrittäjyydestä liikkeelle lähtenyt ajatus yrittäjyydestä ja itsensä työllistämisestä toteutui lopullisesti tammikuussa 2023.

”Yrittäjänä saan olla itse itseni pomo. Yrittäjänä ollessa tulee vastaan myös uusia haasteita ratkaistavaksi. Mielenkiintoisinta ja antoisinta on työnteko ja sitä kautta asiakkaiden palveleminen.”

NY-yrittäjyyden kautta Jesper tutustui myös yritystoimintaan liittyviin kirjallisiin tehtäviin. Harjoitustöinä laski urakoita ja sai samalla kokemusta oman työn hinnoittelusta. Ne eivät kuulu hänen mielihommiinsa, mutta kun niille varaa riittävän ajan, niin silloin nekin tulevat tehdyksi.

Tulevaisuuden suunnitelmissa nuorella yrittäjällä on laajentaa rakennusalan yritystoimintaa enemmän kokonaisurakoinnin suuntaan, jolloin yritykseltä löytyisi rakennustöiden lisäksi myös sähkö- ja LVI-alan osaaminen.

PIKES Oy auttoi Tupaojan huolto ja palvelut -yrityksen perustamisessa. Jesper Tupaoja piti tärkeänä aloittamisvaiheessa saatua neuvontaa mm. taloushallinnasta ja markkinoinnista. Tulosennusteen avulla yrityksen talouden suunnittelu onnistuu helposti. Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitaan paitsi toiminnan suunnittelun apuvälineenä myös mahdollisissa ulkopuolisen rahoituksen hauissa. Toiminimi perustetaan poikkeuksetta Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) sähköisten palvelujen kautta.

Jutun kirjoitti Jukka Nevalainen

Jukka Nevalainen

Kehittämis­päällikkö

puh. 0400 250 552

Whatsapp