Kategoriat
PIKES-uutiset

Uusi autokorjaamo Porokylään 

Palaa edelliselle sivulle

Niko Palviainen osti Autosähkö ja -huolto Sinivuoren korjaamon yrittäjä Tarmo Sinivuorelta huhtikuussa 2024. Niko on hieman tehnyt korjaamoalan töitä kevytyrittäjänä täällä Nurmeksessa, joten Sinivuoden liiketoiminnan ostaminen oli luonteva alku omalle yritykselle. Yrityskauppa sattui sopivaan saumaan, eipä parempaa vaihtoehtoa olisi voinut tulla eteen. Autokorjaamo Palviainen Oy on lähtenyt mukavasti käyntiin. Oli helppo hypätä valmiin, hyvin toimivan yrityksen puikkoihin ja jatkaa työtä kokeneiden työntekijöiden kanssa.  

Niko on kasvanut yrittäjäperheessä. Heillä oli vähittäiskauppa ja pienestä pitäen lapset auttoivat mm. tuuraamalla taukoja. Palkkana oli karkkia. Hyviä muistoja asiakaspalvelusta on jo nuoruudesta. Siitä jäi kipinä yrittäjyyteen, myös työn itsenäisyys ja tekeminen oman yrityksen eteen kiehtoo yrittäjyydessä. Korjaamoala kiinnosti eniten, jo nuoresta saakka on tullut korjattua autoja.  

Nikolla on tällä hetkellä joustava oppisopimus, jolla hän opiskelee työn ohessa ja tekee näyttöjä alan tutkintoa varten. Korjaamoala on Nikon perheen yhteinen uravalinta. Nuorempi pojista opiskelee Nurmeksessa Riverialla, ja hän oli itse asiassa Nikon kanssa samalla luokalla, kunnes Nikon opiskelu muuttui oppisopimukseksi yrittäjyyden rinnalle.  Vanhempi pojista työskentelee Joensuussa. 

Uusia palveluja jo suunnitelmissa 

Toimivaa yritystä on helppo lähteä kehittämään omannäköiseksi. Niko kartoitti kiinnostusta autojen sisäpuhdistuspalveluihin sekä suoraan asiakkailta että somessa. Kiinnostusta oli mukavasti, joten sisäpuhdistuspalvelut päätettiin aloittaa heti virallisten avajaisten jälkeen. Myös varaosapuolen palvelun laajentaminen on mietinnässä.  

Niko on uusinut ohjelmistoja. Uusi ohjelma helpottaa yrittäjän elämää. Siinä on samassa varastojen hallinta, tilaukset osatoimittajille (joilla on liitäntä ko. ohjelmaan) sekä myyntiohjelmisto. Tarmo Sinivuori on auttanut mm. varastojen hallinnassa sekä monissa muissa yrityksen omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa.   

Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää toisen korjaamon avaaminen mahdollisesti Joensuuhun. Se olisi Nikon poikien itsenäisesti hoitama toimipiste, joka mahdollisesti keskittyisi sähköautojen huoltoihin ja korjauksiin. Sähköautojen korjaus vaatii käytännössä oman, ison tilan. 

Asiantunteva yritysneuvontapalvelu tärkeässä roolissa yrityskaupassa 

Yhteyspäällikkö Aki Nevalainen auttoi heti alkumetreiltä lähtien. ”Akin kanssa kävin läpi yrityksen perustamisvaiheen ja talousasiat. Ilman neuvontaa olisi ollut hankala toteuttaa yritysostoa. En olisi tajunnut, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon”, toteaa Niko Palviainen. Liiketoimintasuunnitelmaa työstimme yhdessä Akin ja entisen yrittäjän, Tarmo Sinivuoren kanssa. Oman kirjanpitäjän panos yrityksen aloituksessa oli myös tärkeä. Jatkan yhteistyötä saman kirjanpitäjän kanssa kuin edellisellä yrittäjällä, mm. palkka-asiat on helppo saada rullaamaan. Muutos oli helppo myös kirjanpitäjälle. 

Jutun kirjoitti viestintäasiantuntija Kaija Turunen / PIKES 

Kaikki artikkelit

Kaija Turunen

Viestintäasiantuntija / toimistosihteeri

puh. 0400 783 374

Whatsapp