Matkailun kärkenä Bomban karjalaiskylä, Bomban kylpylä sekä Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori,
puh. 050 4066 122
Nurmes - Valtimo -alueen matkailupalvelut
Kielitaito: englanti, ruotsi

Breadcrumb

Nurmes-Valtimo-alueen matkailu PIKES

Kuva: Miska Korpelainen

Sijoitu luonnon ja karjalaisen kulttuurin keskelle Bomballe!

Pielisen altaan matkailun kärkikolmion muodostavat Koli, Bomba ja Ruunaa. Suurin matkailualan toimija on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka omistaa Break Sokos Hotel Bomban ja Kolin. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Alueelle ominaista on vetovoimainen luonto, vahva paikalliskulttuuri ja herkullinen ruoka, nämä ominaispiirteet näkyvät erityisesti Valtimon maisemakylissä. Nurmeksessa Vanha Kauppala, museot ja Bomban alue kertovat paikalliskulttuurin elinvoimaisuudesta ja historian vaalimisesta. Nurmeksen alueen matkailumarkkinoinnissa käytetään nimeä Bomba, sillä se tunnetaan kotimaassa parhaiten alueelta ja tiivistää alueen hengen hyvin.

Avainlukuja

”Globaalit matkailun vetovoimatekijät kuten luonnonläheisyys, hiljaisuus ja paikallinen kulttuuri täsmäävät Suomeen ja Pielisen Karjalan kaltaiseen alueeseen.” Minna Heikkinen, toimitusjohtaja, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES.

Yöpymiset

Pielisen Karjalan seutukuntaan kirjattiin tammi-kesäkuussa 2018 64 400 yövyttyä yötä, josta Lieksan osuus on 37 300 yötä. Muutos edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli 15,9% Pielisen Karjalan alueella. Huom!: Rekisteröidyillä yöpymisillä tarkoitetaan majoitusliikkeitä, jossa on vähintään 20 vuodepaikkaa, joten monetkaan majatalot ja mökit eivät ole laskettuna tähän. 89 prosenttia yöpymisistä tuli kotimaasta.

Lähde: Pohjois-Karjalan matkailun tunnuslukuja kesäkuu 2018, Karelia Expert

Liikevaihto

 

PIELISEN KARJALAN SEUTUKUNTA LIIKEVAIHTO 1000€ LIIKEVAIHTO 1000€ Muutos Muutos
  1-6/2018 1-6/2017 1000€ %
Majoitus- ja ravitsemistoiminta (TOL I) 8 978 8 296 682 8,2

Lähde: Pohjois-Karjalan trendit Talouskatsaus 2/2018

Matkailuyrityksiä Nurmeksessa ja Valtimolla

Patikoi, laskettele, hiihdä, vaella, kalasta tai tutustu muuten vain upeisiin vaara- ja järvimaisemiin tai vireisiin kaupunki/kuntakeskuksiin, joissa kaikki palvelut ovat lähellä.

Nurmeksen kaupunki on tuttu Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta sekä tietysti upeasta Bomban kylpylästä. Karjalaisen elämänmenon lisäksi alueelta löytyvät monipuoliset matkailupalvelut, aktiviteetit, kylpylähemmottelut ja perinteiset mökkilomat. Katso www.bomba.fi

Nurmeksessa ja Valtimolla on mukavia majataloja, joilla on yhteinen Majatalosta majataloon -retkitarjonta. Laitalan lomat, Männikkölän pirtti, Puukarin Pysäkki sekä Äksyt Ämmät / Majatalo Pihlajapuu.

Valtimolla sijaitseva Murtovaaran talomuseo, Itä-Suomen ainoa vaara-asutuksesta kertovaan museo. Se on aito erämaatalo, jonne saavutaan pitkin metsäpolkuja.

Lisää matkailuyrityksiä löydät www.bomba.fi

MATKAILUNEUVONTA 

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen
puh. 050 4066 122, kati.lipponen@pikes.fi    

   Tutustu alueemme monipuolisiin palveluihin ja ota
   yhteyttä yrityksiin. Hakemistosta voit hakea
   Nurmeksessa ja Valtimolla toimivia yrityksiä sekä
   yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja.
   Hakemistosta löydät mm.

 - Alueen yritykset

 - Yritysten tuottamat palvelut

 - Yritysten yhteystiedot ja sijainti kartalla

 

 

Nurmes - Valtimo -alueen videoita ja artikkeleja, ole hyvä ja tutustu meihin: