Kategoriat
Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Toimivat yhteydet ja hyvä yhteistyö alueen vahvuutena

Palaa edelliselle sivulle

Metsäteollisuuden yrityksille Itä-Suomen mäntyvaltaiset metsät ovat hyvä materiaalivaranto. Tämä huomattiin jo 1960-luvun vaiheessa, kun Höljäkän kyllästämö perustettiin. Silloin rakennettiin itäistä junarataa ja rakentamiseen tarvittiin valtava määrä kyllästettyjä ratapölkkyjä. Hyvälaatuista raaka-ainetta oli lähellä, joten GA Serlachius perusti kyllästämön Höljäkkään. Iivari Monosen perheyhtiö osti Höljäkän kyllästämön vuonna 1991. Myöhemmin yrityksen nimeksi tuli Scanpole Oy Höljäkkä. Tänä päivänä Pohjoismaissa ja Isossa Britanniassa toimiva Scanpole Oy on yksi Euroopan johtavista pylväsyhtiöstä.

”Nurmeksessa toimiminen on mutkatonta. Nurmeksen kaupunki ja PIKES suhtautuvat ennakkoluulottomasti yrittäjiin ja haluavat auttaa niin alueella toimivia kuin tänne sijoittumista harkitsevia yrityksiä. Nurmeksen kaupungin kanssa on hyvin saatu asioita eteenpäin, mm. junaradan säilyttämisneuvotteluissa ja tieverkoston kunnostamisessa”, kertoo toimitusjohtaja Ari Mononen.

Alueen yritysten yhteistyö pelaa hyvin. Scanpole Oy hankkii huoltopalveluja, mm. sähkö- ja automaatiopalveluja alueen yrityksiltä. He ostavat lisäksi erilaisia oheistuotteita pylväisiin muilta mekaanisen metsäteollisuuden yrityksiltä Nurmes-Lieksa-alueelta.

Toimivat yhteydet ja Joensuun syväsataman läheisyys ovat tärkeitä Scanpole Oy:lle. Tällä hetkellä puolet toimituksista suunnilleen tapahtuu junalla ja puolet kumipyörillä. Kotimaan toimitukset sekä Joensuun syväsatamaan menevät kuljetukset hoidetaan maantiekuljetuksina. Logistiikassa yrityksellä on kumppanina pari paikallista kuljetusyritystä sekä muita kotimaisia toimijoita ja konttikuljetuksissa kansainvälisiä logistiikkayhtiötä.

Eriomainen työvoiman saatavuus on myös alueen vahvuus. Alueella on ollut metsäteollisuudesta kiinnostunutta työvoimaa. Scanpolella porukka työskentelee erilaissa tuotannon tehtävissä mm.  materiaalikoneiden ja voimalaitoksen valvomoissa sekä jonkin verran pylväitä työstetään porakoneilla ja kevyillä moottorisahoilla. Uusien työntekijöiden hankintaan on käytetty onnistuneesti PIKESin rekrytointipalveluja. Työntekijöille Nurmeksen seudulta löytyy kohtuuhintaisia asuntoja, peruspalveluja on hyvin saatavilla ja lapsille on tarjolla monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Tutustu Scanpole Oy -yhtiöön

Juttu on kirjoitettu Scanpole Oy:n toimitusjohtaja Ari Monosen haastattelun pohjalta.

Kestäviä puupylväitä ja räätälöityjä ratkaisuja.  Olemme osaltamme mukana tuomassa parempaa ja vakaampaa infrastruktuuria ihmisille ympäri maailman.

Kaikki artikkelit