Kategoriat
Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Vientisatama lähemmäs asiakasta

Palaa edelliselle sivulle

RP Timber Oy ja FenniaRail Oy tuovat vientisataman lähemmäs asiakasta

Suomen teollisuuden kilpailukyky kärsii monilta osin saarenomaisesta sijainnistamme. Joidenkin tuotteiden myyntihinnasta logistiikkakulut ovat jopa 20%. Näin myös sahatavaran osalta, jota Suomesta toimitetaan ympäri maailman.

”Jokainen osa logistisesta kokonaisketjusta on optimoitava.” toteaa RP Timber Oy:n myyntijohtaja Sanna Selenius, joka on toiminut Nurmekseen perustetun sisämaaterminaalitoiminnan moottorina. ”Uuden terminaalimme on tarkoitus tehostaa pitkiä sisämaankuljetuksia ja tarjota asiakkaillemme hyvä ja joustava toimintaympäristö. Toiminta on myös ekologista, kun normaalisti rekoilla satamaan asti toimitetut kuormat siirtyvät raiteille.”

RP Timber Oy:n uusi sisämaaterminaali on toiminut syksystä 2018 lähtien Nurmeksen uudella vihreän teollisuusalueen raidealueella. Asiakkaat toimittavat tavaran terminaalille satamakuljetusta varten. Tavoitteena on viikoittainen liikenne täysillä junilla HaminaKotkan satamaan. Junaoperaattorina toimii FenniaRail Oy, Suomen ensimmäinen yksityinen rautatieoperaattori.

Ensimmäisenä suuressa mittakaavassa Nurmeksen terminaalipalvelua hyödyntävä yritys on Kuhmo Oy, alueen suurin sahalaitos. Kuhmo Oy:n tuotannosta noin 70% menee vientiin, päävientisatamana HaminaKotka. ”Meille tämä uusi ratkaisu antaa joustavuutta ja varmuutta toimituksiin. Olemme vahvasti kasvava yhtiö ja tavaramäärien liikkuminen on turvattava.” Kertoo Kuhmo Oy:n Toimitusjohtaja Tommi Ruha. ”Kuhmoon asti ei Suomen rataverkko yllä, joten olemme olleet hyvillämme niin RP Timberin, FenniaRailin kuin Nurmeksen kaupungin aktiivisuudesta asian suhteen.”

RP Timber Oy kuuluu RP Group-konserniin. Se on aloittanut toimintansa HaminaKotkan satamassa vuonna 2017 ja on erikoistunut mekaaniseen metsäteollisuuteen. Tavoitteena on alusta asti ollut suoraviivaistaa toimintaa siten, että se tuo hyötyä ja säästöjä asiakkaiden kokonaiskuljetusketjuun. ”Olemme tärkeä osa logistista ketjua. Tässä kohtaa pienilläkin teoilla voi tuoda huomattaviakin etuja asiakkaille. Olemme näissä mielestämme onnistuneet ja nyt tavoitteemme on tuoda edut lähemmäksi asiakasta.” kertoo Sanna Selenius ”Meillä on visio tulevaisuudesta, jota kohti kuljemme varmoin askelin.”

Kaikki artikkelit