Kategoriat
Matkailu PIKES-uutiset Yleinen

Pielisen Karjalan alue kiinnostaa kansainvälisillä matkailumarkkinoilla 

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES, Lieksan Kehitys LieKe ja Juuan kunta järjestivät yhteistyössä matkanjärjestäjille tutustumismatkan Pielisen Karjalaan. Matkanjärjestäjiä saapui vierailulle Sveitsistä, Hollannista ja Norjasta. 

Matkanjärjestäjävierailulle osallistui kolme matkanjärjestäjää, joista jokainen on ollut jo ennestään kiinnostunut Suomesta, ja myymään kohteiden palveluita asiakkailleen. Kaksi matkanjärjestäjää ei ollut aiemmin vieraillut Järvi-Suomen alueella, ja yksi ei ollut käynyt ollenkaan Suomessa. Vierailun aikana matkanjärjestäjät pääsivät kokeilemaan erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten murtomaahiihtoa, lumikenkäilyä, pilkkimistä ja jäällä e-fatbikella ajamista. Erityisesti Pielisen Karjala teki vaikutuksen ruokakulttuurillaan, rennolla tunnelmallaan, ihmisten ystävällisyydellä ja ylipäänsä palveluiden tasokkuudella. Täällä asiakaspalvelu näyttäytyi vieraille aitona läsnäolona ja haluna palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Myös palveluntarjoajien hyvää englanninkielentaitoa kehuttiin, joka ei ole kaikissa Euroopan matkakohteissa itsestään selvää. Matkanjärjestäjät olivat erityisesti kiinnostuneita kohteen luontoaktiviteettipalveluista, monipuolisista majoitusvaihtoehdoista, paikallisesta ruokakulttuurista, aidoista ja uniikeista elämyksistä, karjalaisuudesta ja Bomban karjalaiskylästä.  

Nurmeksen, Lieksan ja Juuan tavoitteena on kasvattaa kansainvälisten matkailijoiden määrää kotimaisten matkailijoiden rinnalla. Matkan tarkoituksena oli tutustuttaa matkanjärjestäjät Pielisen Karjalan matkailukohteisiin, -yrityksiin ja palvelutarjontaan, sekä esitellä Pielisen Karjalan uutta kiertomatkatuotetta, joka on suunniteltu talven ja lumettoman ajan tuotteiksi. Vierailun suunnittelijana ja matkanjohtajana toimi Siru Hirvonen PIKESiltä ja Milka Oksman LieKeltä. Lisäksi Antti Asikainen Juuan kunnalta oli suunnittelussa ja Juuan esittelyssä mukana. Kilpailutuksen tuloksena tutustumismatkan käytännön järjestelyt teki Kolin Matkailu Oy. Tutustumisvierailulle oli kiinnostunut tulemaan useampikin matkanjärjestäjä, mutta aikataulun puitteissa kaikkien ei ollut mahdollista osallistua. Vastaavanlaisia tutustumiskäyntejä kuitenkin toivottiin myöhemmälle ajankohdalle. 

Lisätietoa matkanjärjestäjävierailusta: 
 
Siru Hirvonen, kansainvälisen matkailun asiantuntija  
Puh. 050 462 1246 
Sähköposti: siru.hirvonen@pikes.fi 

Milka Oksman, yritysasiantuntija 
Puh. 044 988 3273 
Sähköposti: milka.oksman@lieksankehitys.fi 

Antti Asikainen, Juuan elinvoimavastaava 
Puh. 0503227266 
Sähköposti: antti.asikainen@juuka.fi