Kategoriat
PIKES-uutiset Yleinen Yritysneuvontapalvelut Yritystarinat

Yrityspari Pielisen Karjalassa

Yrityspari Ylä-Karjalan Sähkö Oy ja Lieksan Sähkö Oy – alueellista moniosaamista ja palvelua

Nurmeksessa ja Lieksassa toimiva yrityspari tarjoaa saman katon alta monipuoliset tuotteet ja palvelut kahdella eri paikkakunnalla Pielisen Karjalassa. Näiden yritysten omistajuus yhdistyi vuonna 2004. Toimintamalli yrityksissä säilyi ennallaan ja kumpikin yritys tarjoaa monialaisia tuotteita ja palveluja omalla toiminta-alueellaan.

Monipuolinen palvelutarjonta Nurmeksessa ja Lieksassa

Monialayrityspari tarjoaa sähköasennuksia- ja tarvikkeita niin yrityksille, kuntasektorille kuin kotitalouksille. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat kodinkoneet ja niiden huolto (Nurmeksessa) Veikon kone -ketjussa ja urheiluvälineet ja -tekstiilit Sportia-ketjussa. Tuotteet ja palvelut tukevat hienosti alueellista Löydä läheltä -tarjontaa niin kivijalkakauppoina kuin verkkokauppatoiminnan kautta. 2/3-osaa yritysten liikevaihdosta tulee sähköasennuksista ja -tarvikkeista. Yrityksissä työskentelee yhteensä lähes 45 työntekijää.

Parannuksia energiatehokkuuteen

Keväällä 2022 molemmissa yrityksissä päätettiin lähteä toteuttamaan energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Näihin liittyen laadimme investointisuunnitelmat ja haimme tukea ELYn elpymisvaroista, jotka tarjosivat rahoitusta energiansäästöä ja energiatehokkuutta parantaviin investointeihin. Ylä-Karjalan Sähkö Oy investoi liiketilojen energiansäästöä parantavaan lämmöntalteenottojärjestelmään, ja Lieksan Sähkö Oy investoi aurinkovoiman hyödyntämiseen energiatehokkuuden parantamiseksi. Ylä-Karjalan Sähkö Oy Nurmeksessa on ottanut jo vuonna 2018 käyttöönsä aurinkovoimajärjestelmän sekä toteuttanut valaistuksessa LED-putkien käyttöönoton. Toimitusjohtaja Mikko Valjus kertoi, että ”yrityksen omissa toimitiloissa on haluttu panostaa energiatehokkuuteen jo pidemmällä aikavälillä. Tällä viestillä on iso merkitys, koska itse myös myymme tuotteita ja palveluja asiakkaillemme.”

Mikko Valjus haluaa kiittää PIKESiä tuesta, jota yrittäjä saa tarvittaessa eri tilanteissa, missä oma ajankäyttö on rajallinen.”

Jutun kirjoitti yritysasiantuntija Hannu Räsänen

PS. Jutun kirjoittajana haluan tuoda vielä esille PIKES toteuttaman Löydä läheltä -paikalliskampanjan, jossa mukana olevat yritykset viestivät paikallisille kuluttajille omasta palvelutarjonnastaan. Nurmeksesta löytyy paljon erilaista tarjontaa, joten erikoisempiakaan tuotteita tai palveluja ei tarvitse lähteä alueen ulkopuolelta hakemaan.

Hannu Räsänen

Yritys­asiantuntija

puh. 050 3455 384

Whatsapp

Kaikki artikkelit