Kategoriat
Matkailu PIKES-uutiset Yleinen

Uusia tuotteita ja aurinkosähköä

Uusia tuotteita ja aurinkosähköä

Kerroimme vuonna 2020 PIKES-uutisissa, että työstämme yhdessä Zappi Ky:n kanssa investointisuunnitelmaa ja hankehakemusta. Hankesuunnitelmassa oli seuraavia toimenpiteitä: ”On tulossa pienimuotoisesti tilojen päivitystä ja laitehankintoja. Investointi mahdollistaa ympäristöystävällisemmän sähkön hyödyntämisen ja mahdollistaa myöskin uudenlaisien tuotteiden teon,” kertoo yrittäjä Mervi Säppi-Väisänen. Nyt hanke on saatu päätökseen, joten voimme palata hieman ajassa taaksepäin ja käydä läpi mitä kaikkea hankkeen aikana toteutettiin.

Yrittäjä kertoo muutoksia tulleen Zappi-myymälään. ”Hankkeen avulla hankimme materiaaleja ja teimme myymälän ulkopuolelle terassin ja portaat toiseen kerrokseen, jonne rakensimme varaston. Varaston rakentamisessa hyödynnettiin kierrätysmateriaaleja,” Mervi kertoo. Tämän uudistuksen jälkeen voimme siirtää tuotteet varastoon, mikä on vapauttanut pihapiirissä olevan kodan muuhun käyttöön. Pihapiiriin on ilmestynyt myös aurinkopaneeleja maan tasolle. Aurinkopaneelit voi helposti puhdistaa lumesta talvella. Näin voimme saada aurinkoenergiaa myös aurinkoisina talvipäivinä.

Hankkeen myötä yritys hankki hiomakoneen, jonka avulla yrittäjä on voinut tehdä pienempiä ja sirompia luutuotteita kuin aiemmin. Koneen avulla luun työstäminen eri kulmista onnistuu monipuolisemmin. ”Kone on ollut kovalla käytöllä ja olen valmistanut sen avulla esimerkiksi kaulakoruja ja kalloja,” yrittäjä mainitsee. Myös valokuvausta on nopeutettu kehittämishankkeessa. Valmiit tuotteet asetellaan valokuvauslaatikkoon, napataan kuva ja laitetaan yrityksen omaan verkkokauppaan. Valokuvauslaatikossa on aina valmiina tuotekuvausten kannalta oikeanlainen valaistus, tausta ja kuvakulma, mikä nopeuttaa ja helpottaa kuvien ottoa.   

Zapin myymälä Nurmeksessa

Mervi kertoo, että investointihankkeen teko oli helppoa, kun sai apua PIKESiltä. ”Yrittäjänä on niin paljon kaikkea menossa koko ajan, joten ilman apua hakemusten täyttö olisi vienyt liikaa aikaa ja energiaa.” Hanketta tehdessä yrittäjä on huomannut lisää uusia tarpeita ja kehitettävää.

Zapin yrittäjä Mervi toivottaa kaikki tervetulleeksi koruostoksille ja katsomaan myymälää.

Kati Lipponen

Matkailu­koordinaattori

puh. 050 4066 122

Whatsapp

Kaikki artikkelit