Kategoriat
Matkailu PIKES-uutiset

Toimittajavierailu

Wall Street Journalin toimittaja Thomas Grove vierailulla Bomballa

Arvostetun amerikkalaismedian, Wall Street Journalin kirjeenvaihtaja Thomas Grove vieraili Nurmeksessa hiihtolomaviikolla. Varsovasta käsin työskentelevän toimittajan työsarkaa on Venäjän ja lännen välit. Suomeen hänet toi rajatilanne, Nato-jäsenyys ja itäisen Suomen kehitysnäkymät.  

Nurmeksessa vierailua emännöi PIKESIN kansainvälisen matkailun asiantuntija Sanna Kyllönen. Keskusteluissa nousi esiin alueen matkailunäkymät ja EU:n hankerahoituksen mekanismit.  Tapausesimerkkinä Pohjoinen Lakeland -hanke ja sen tavoitteet matkailuliiketoiminnan kansainvälisen kasvun edistäminen Lakeland Bomba -brändin alla.  
 
Break Sokos Hotel Bomban hotellipäällikkö Ulla Kärki ja tuotekehittäjä Elina Holopainen esittelivät hotellilaajennuksen vaiheita. Tutustuimme lisäksi Bomban talon historiaan ja nykypäivään esittelykierroksen ja karjalaisen buffet-lounaan merkeissä. 
 
Ennen Nurmekseen tuloa Grove pääsi käymään EU:n itäisimmässä pisteessä Ilomatsin Virmajärvellä. Samalla hän tutustui rajavartiolaitoksen toimintaan, sekä keskusteli alueellisten maakunta- ja talouspäättäjien kanssa Pohjois-Karjalassa ja Savossa.  

Vierailun oppaana ja kuljettajana toimi Groven pitkäaikainen ystävä Olli Korhonen. Korhosella on juuret ja kesämökki Nurmeksessa, ja häneltä saimmekin kuulla lukuisia anekdootteja Bomban vierailulta eri kokoonpanoissa vuosikymmenten takaa. Kotiin viemisiksi vieraamme saivat hiihtokauteen täydellisesti sopivat Bomba-pipot. 

Kuvassa vasemmalta Ulla Kärki, Thomas Grove, Elina Holopainen ja Sanna Kyllönen. Kuva © Olli Korhonen.

Jutun kirjoitti kv-matkailun asiantuntija Sanna Kyllönen.

******

Matkailuyritysten kansainvälistä kasvua tukeva Pohjoinen Lakeland -hanke toteutetaan ajalla 1.11.2023 – 31.5.2026. PIKESIN hanke toteutetaan itsenäisenä kokonaisuutena ryhmähankkeessa, jonka päätoteuttaja on Lieksan Kehitys Oy. Hankkeen rahoitusinstrumentti on oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF, joka on EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahasto. EU:n rahoituksen suuruus on 320 400€ (80%) kokonaisbudjetista. Rahoittavana viranomaisena toimii Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto.

Sanna Kyllönen puolilähikuvassa Hannikaisen salissa.

Sanna Kyllönen

Kv-matkailun asiantuntija

puh. 050 406 6122

Whatsapp